Sekarang bukan yang paling gemuk: seorang kanak-kanak dengan berat fenomena boleh menurunkan berat badan

Anak lelaki dari Delhi, Mihir Jain, lebih dikenali sebagai budak lelaki paling gemuk di dunia, kini boleh kehilangan statusnya - dia berjaya mengurangkan berat badan sebanyak 65 kilogram.

Ini sangat meluaskan keupayaannya - untuk kali pertama dalam 14 tahun. dia berjaya berjalan di jalan tanpa bantuan. Sebelum kehilangan 65 kilogram, kanak-kanak tersebut beratnya 237 kilogram dalam tempoh 14 tahun.

Doktor dibantu oleh kanak-kanak - mereka melakukan pembedahan pintasan gastrik, tetapi tanpa kehendak sendiri, yang anda tidak akan memanggil apa-apa selain besi, Mihir boleh kehilangan berat badannya. Dia walaupun sebelum operasi berjaya kehilangan 97 kilogram.

Mihir dilahirkan sepenuhnya. Tetapi dari tahun-tahun awal dia secara literal "jatuh cinta" dalam soda dan makanan segera.

Orang tua hanya tertarik dengan karapuzu lemak, yang memakan sandwic kegemarannya untuk kedua-dua pipi dan meminumnya dengan limun.

Akibatnya, pada usia 8 tahun, budak lelaki tersebut telah menelan 80 kilogram. Doktor tidak berani untuk beroperasi pada pesakit seperti usia muda dan mengurung diri mereka untuk rawatan perubatan - mereka memberi tablet Mihir untuk menekan selera makan.

Pil itu dipengaruhi dengan tepat sebaliknya - budak lelaki itu, tentu saja, mula makan kurang, tetapi hampir berhenti bergerak, menjadi lembab dan tidak peduli, hampir sepanjang masa dia berbaring.

Ketika berat anak melewati lebih dari 300 kilogram, seluruh kota memutuskan untuk membantunya - kaum India "dibentuk" dan semua dana yang dibangkitkan berlaku untuk operasi di klinik dan kursus pemulihan yang terbaik.

Sekarang Mihir, yang menerima peluang untuk berjalan secara bebas, berhasrat untuk kehilangan £ 100-150 lagi, dia mahu berteman, bermain sukan dan tidak terhad dalam pergerakannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan