Pekerja bank dilarang daripada mempunyai anak tanpa izin

Pekerja bank perdagangan di bandar Shijiazhuang China, yang terletak di Wilayah Hebei, mengadu tentang diktator kepimpinan mereka. Para kepala mewajibkan semua wakil seks adil yang bekerja di organisasi mereka, mendapatkan kebenaran untuk membimbing kehamilan dan bersalin.

Sekiranya seorang wanita tiba-tiba menjadi hamil tanpa kebenaran pihak berkuasa yang berkenaan, peraturan itu memaksa dia menamatkan kehamilan. Permohonan merancang kelahiran anak perlu mengemukakan tahun.

Salah seorang wanita tidak dapat menahannya dan merayu kepada kesatuan, selepas campur tangan yang mana pengurusan institusi kewangan terpaksa membatalkan peraturan yang tidak masuk akal dan menghapuskan hukuman dari semua yang dihukum untuk kehamilan yang tidak dirancang.

Mesej serupa tiba baru-baru ini bukan sahaja dari China, tetapi juga dari Jepun. Di sana, pengarah syarikat memaksa pekerja untuk meminta maaf secara terbuka atas fakta bahawa dia menjadi hamil di luar barisan di perusahaan itu dan enggan melakukan pengguguran.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan