Seorang kanak-kanak berusia lima tahun di Altai sendiri "menyerahkan" ibu bapa yang mabuk kepada polis

Penduduk Barnaul selama lima tahun begitu bosan dengan parti minum orang tua yang dia memutuskan untuk "menyerahkan" orang tuanya kepada polis. Sukar untuk mengatakan di mana kanak-kanak mempunyai maklumat tentang "garis panas" Jawatankuasa Penyiasatan Wilayah Altai, tetapi dia memanggilnya di sana. Baris ini dibuka baru-baru ini, namanya sesuai - "Kanak-kanak itu dalam bahaya". Ia berfungsi sepanjang masa.

Anak lelaki berusia lima tahun memberitahu para pengawal bahawa "hanya mereka yang dapat membantu dia dalam kemalangan besarnya" -bukan ibu bapa di rumah, tetapi mereka sangat mabuk dan sedang tidur, dan sekarang dia ditinggalkan untuk dirinya sendiri.

Pekerja Jawatankuasa Penyiasatan menganggap aduan itu benar-benar serius, dan segera memindahkan maklumat itu kepada jabatan polis di tempat kediaman pejuang kesunyian muda.

Pakaian polis datang untuk melawat keluarga, anak lelaki itu membuka pintu kepada mereka, yang penyiasat memberi amaran melalui telefon bahawa "paman dan makcik polis" akan datang.

Ibu bapa bangun, otrezvili dan raznnili mereka bahawa tindakan mereka - jenayah sebenar, yang dalam Kanun Jenayah mempunyai nama yang jelas - "Kegagalan untuk menimbulkan minor." Buat masa ini mereka perlu membayar denda. Keluarga ini memakai perakaunan pencegahan.

Sekarang anda boleh menyemak pada bila-bila masa. Jika ibu bapa sekali lagi mabuk, atau anak itu beralih kepada polis lagi, mereka menghadapi liabiliti jenayah, termasuk kehilangan hak orang tua.

Polis, yang takut bahawa ibu bapa boleh menghukum anak lelaki berusia lima tahun itu untuk memanggil Jawatankuasa Siasatan, sekiranya berlaku meninggalkan kanak-kanak dan nombor telefon mereka: kerana dia begitu bijak sehingga dia dapat pergi ke SUSC, maka penyidik ​​akan dapat memanggil jika ada yang terjadi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan