Psikiatri memberitahu mengapa kanak-kanak menyeksakan haiwan

Psikiatri dari Prikamye membuktikan sebab-sebab kekejaman orang terhadap haiwan. Baru-baru ini, kes-kes besar semakin dipublikasikan, malah kanak-kanak bertindak sebagai penyiksa orang berkaki empat, dan oleh itu para pakar PGNIU memutuskan untuk memberitahu ibu bapa seluruh negara tentang Apakah sebab-sebab yang boleh mendorong kanak-kanak menjadi kejam?.

Jika penyiksanya dewasa kebanyakannya pergi ke tindakan yang tidak wajar kerana keperluan untuk mengatasi kompleks mereka, maka tidak ada apa-apa untuk anak-anak dan remaja untuk mengimbangi, kata para pakar.

Kebanyakan masa kanak-kanak didorong oleh kecurigaan ganas. menarik perhatianjuga rasa ingin tahu yang biasa. 90% penyiksa muda dalam keluarga mempunyai masalah - orang dewasa adalah kejam kepada satu sama lain, kepada anak-anak, kepada haiwan.

Remaja yang menyiksa kucing atau anjing tidak boleh dipanggil menyedihkan, kerana mereka biasanya tidak mendapat kesenangan dari penderitaan makhluk hidup yang lain. Mereka berminat dengan apa yang sedang berlaku, tidak lebih. Selalunya kanak-kanak melakukannya untuk syarikat itu, oleh itu, mengenai pembakar tunggal umur kanak-kanak dilaporkan agak jarang. Hampir setiap cerita yang kuat mempunyai dua atau tiga orang atau lebih banyak syarikat.

85% orang sadis dewasa, menurut University of Serbsky, telah berkembang dari remaja yang agresif.

Itulah sebabnya mustahil untuk membenarkan dan memaafkan perbuatan kejam kanak-kanak, kata para pakar. Anda tidak sepatutnya meninggalkan masalah tanpa perhatian, biasanya mereka tidak membesar, mereka memerlukan bantuan ahli psikologi dan pakar psikiatri. Tetapi tidak semua kanak-kanak kejam adalah pembunuh dan pembunuh berpotensi, dan ini juga tidak boleh dilupakan.

Di USSR, menurut ahli psikiatri, terdapat kekurangan kanak-kanak kekejaman. Dan perkara itu bukan kerana kanak-kanak itu lebih baik, walaupun ini juga sebahagiannya. Pada masa itu tidak ada Internet, yang selain memberi manfaat, pada bila-bila masa bersedia untuk menyediakan kanak-kanak dengan contoh yang jelas kejahatan, tingkah laku kejam. Tiruan, ciri semua remaja, belum dibatalkan.

Agar tidak menimbulkan kesedihan kanak-kanak, pakar menasihati ibu bapa untuk tidak menunjukkan kekejaman mereka sendiri dalam keluarga, tidak boleh merosakkan sama ada orang atau haiwan. Anda harus sentiasa menyedari siapa anak itu berteman, apa kartun dan filem yang dia suka, permainan apa yang dia mainkan, apa yang menarik minatnya.

Jika seorang kanak-kanak membesar dalam keadaan ketidaksekalan keinginan dan peluang - dalam skandal, pertengkaran bukan cinta dan kepercayaan, maka dia mengembangkan naluri berlebihan pemeliharaan diri, dan pemeliharaan diri sedemikian dalam 90% kes mengakibatkan pencerobohan satu bentuk atau yang lain.

Sekiranya kanak-kanak menunjukkan pencerobohan berhubung haiwan, tidak perlu membaca notasi dan lebih-lebih lagi untuk menghukum. Anda perlu menghubungi ahli psikiatri psikologi atau kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan