Bagi siapa yang membunyikan loceng sekolah: pejabat pendakwa telah menamatkan kediktatoran guru

Peraturan sekolah tacit yang mengatakan cincin loceng untuk guru sahaja, yang dicabar oleh pejabat pendakwa.

Duluan ditetapkan di rantau Nizhny Novgorod, tetapi kini ia akan diterima pakai di semua rantau.

Semua orang mengingati dengan baik bagaimana, walaupun semasa zaman Soviet, murid ditahan di sekolah-sekolah di kelas selepas panggilan dari pelajaran. Para guru selama bertahun-tahun menyampaikan kepada pemahaman mereka panggilan adalah isyarat untuk guru, bukan untuk kanak-kanak, dan biarkan mereka pergi hanya apabila guru berpendapat perlu.

Kata-kata yang aneh tentang peraturan yang tidak tertulis telah ditemui oleh pendakwa dalam dokumentasi dalaman salah satu sekolah semasa pemeriksaan.

Dengan sangat berminat bagaimana peraturan "kaki berkembang" datang, pihak penuntut menyimpulkan bahawa tidak ada undang-undang seperti yang akan menggambarkan keadaan ini. Mereka membuat penyerahan kepada pengarah sekolah, dan juga memberi amaran kepada pengarah-pengarah yang lain dari 1 September 2018, panggilan itu akan berdering untuk semua orang.

"Penugasan" bel sekolah oleh guru, pada pendapat pendakwa, adalah melanggar peraturan dan keperluan kebersihan, yang menetapkan tempoh pengajaran pada 45 minit dan tidak seminit lagi.

Usaha-usaha lemah guru untuk menjelaskan bahawa kanak-kanak tidak mempunyai masa untuk segala-galanya di dalam kelas, telah dipenuhi dengan hujah bahawa ini adalah masalah guru. Atau sebaliknya, latihannya.

Seorang guru yang baik, dalam pendapat pendakwa, mesti mempunyai program yang direka supaya dapat dilihat oleh kanak-kanak yang mempunyai minat. Jika kelas terpaksa menenangkan setengah daripada pelajaran dan bukannya mengajar subjek, kemungkinan besar guru tidak berminat dengan anak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan