The forge of woes: di Primorye Territory bayi gergasi dilahirkan

Seorang kanak-kanak besar yang fenomena dilahirkan di salah satu hospital bersalin Primorye. Berat badan 5 kilogram 860 gram dan 62 sentimeter tinggi Banyak yang mengejutkan kakitangan perubatan Nakhodka.

Anak lelaki itu bernama Timur. Ibunya dan anaknya kini berasa baik dan akan dapat pulang ke rumah dalam beberapa hari.

Doktor, setelah menimbang bayi yang baru lahir, menjadi berjaga-jaga - cukup sering seperti berat badan yang besar adalah gejala pelanggaran berat. Tetapi ketakutan tidak disahkan, dan para doktor menyatakan bahawa Timur benar-benar sihat.

Ultrasound Perinatal menunjukkan bahawa wanita sedang menunggu bayi yang besar, tetapi anggaran beratnya dianggarkan sekitar 4 kilogram. Oleh itu, parameter sebenar serbuk adalah kejutan kepada semua orang.

Kebanyakannya adalah ayah baru yang terbuat dari Timur, yang bangga dengan bangsanya membina anaknya. Dia memberitahu semua orang yang dia tahu tentang parameter bayi, tetapi hanya sedikit orang yang percaya kepadanya.

Lagipun, bayi purata jangka panjang beratnya dari 2,800 hingga 4,000 gram, dan purata dianggap dari 45 hingga 54 sentimeter.

Sebelum Timur, rekod berat lahir adalah pemastautin kecil Vladivostok, yang dilahirkan dengan berat badan sebanyak 5 kilogram 350 gram.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan