"Panggil Ibu": permohonan dicipta yang menjadikan anak-anak memanggil ibu bapa mereka kembali

Seorang penduduk Amerika Syarikat mencipta permohonan itu membuat remaja memanggil ibu bapa. Impian banyak ibu dan bapa yang bimbang tentang anak-anak mereka telah menjadi kenyataan.

Bukan rahsia lagi bahawa remaja sering mengabaikan panggilan dari ibu dan ayah, jangan panggil balik, dan mereka sendiri lupa melapor dan melaporkan bahawa semuanya baik-baik saja dengan mereka. Ibu bapa keadaan ini membawa kepada tekanan kronik yang teruk.

Amerika Nick Herbert berusaha menyelesaikan masalah ini. Anak remajanya sendiri sering mengabaikan mesej ibunya dan panggilan ibu ketika dia jauh dari rumah dengan kawan atau di sekolah.

Tergesa-gesa, seperti mana-mana bapa, Nick menyandarkan diri dan membangunkan aplikasi BalasASAP.

Ia hanya memaksa kanak-kanak memanggil semula ibu dan ayah, jika ini tidak dilakukan, maka telefon sepenuhnya disekat sehingga pemiliknya membuat panggilan kepada pelanggan yang diperlukan. Seorang remaja tidak akan dapat mengakses Internet, bermain permainan kegemarannya, memanggil kawannya atau menjawab mesej di messenger sehingga dia memanggil ibu atau ayahnya.

Nick Herbert juga membayangkan situasi yang sama apabila telefon pintar berada dalam mod senyap, dan kanak-kanak hanya tidak mendengar panggilan atau bunyi mesej itu. Dalam kes ini, permohonan itu hanya menghidupkan bunyi siren, dan mustahil untuk terlepas panggilan dari ibu dari remaja yang keras kepala atau tidak peduli.

Permohonan ini sudah tersedia untuk muat turun dan pemasangan pada peranti Android. Kini Nick sedang berusaha untuk tidak lama lagi memasang aplikasi sedemikian dan pemilik peranti dengan sistem operasi iOS.

Ramai yang inventif dan sangat sensitif telah mula menerima terima kasih dari ibu bapa yang lain, dan ramai yang mula menggunakan aplikasi yang ditawarkan untuk mencalonkan Nick untuk anugerah "Bapa Tahun" yang dibentangkan setiap tahun di Amerika Syarikat.

Terdapat juga lawan cadangan inovatif: mereka berpendapat bahawa kanak-kanak itu tidak jujur ​​dan bahkan tidak bermoral memaksa dia untuk memanggil, dia mesti dididik supaya dia penuh perhatian, bertanggungjawab, dan menyeru balik, bukan apabila keliru, tetapi begitu, tanpa paksaan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan