Bantuan sepanjang hayat: keluarga yang mempunyai dua atau lebih kanak-kanak akan memberi subsidi secara penuh

Gadai janji istimewa untuk keluarga dengan anak-anak, yang diperkenalkan di Rusia pada tahun 2018 atas inisiatif Presiden Vladimir Putin, atas inisiatifnya akan menjadi lebih menarik.

Sekiranya sebelum ini pinjaman bagi pembelian perumahan diberikan pada 6% setahun dengan syarat pembiayaan bersama dari negeri itu untuk tempoh 3 hingga 8 tahun, selepas itu ibu bapa, secara undang-undang, telah dilucutkan subsidi kerajaan dan mula membayar kos penuh pinjaman, kini dicadangkan melabur gadai janji kepada keluarga untuk sepanjang tempoh pinjaman gadai janji - seseorang berusia 15 tahun, seseorang berusia 25 tahun, dan lain-lain

Mungkin ia adalah tempoh terhad pinjaman konsesi dan prospek yang tidak sedap dipandang yang kemudiannya dibayar lebih dari pada peringkat awal, keluarga yang takut dari gadai janji ini. Statistik menunjukkan bahawa hanya 4.5 ribu keluarga Rusia pada 2018 mengambil kesempatan daripada apa yang dipanggil "gadai janji kanak-kanak".

Menurut ketua negara, adalah berfaedah untuk memberikan bantuan dari belanjawan persekutuan bukan hanya untuk 3, 5, 8 tahun pertama, tetapi juga untuk sepanjang masa hipotek, dan kemudian akan ada lebih banyak orang yang bersedia untuk memperbaiki kondisi perumahan dengan dukungan negara.

Keluarga di mana sejak 1 Januari 2018, yang kedua, ketiga, atau mana-mana anak seterusnya dilahirkan. Program ini sah sehingga 31 Disember, 2022. Adakah ia akan dilanjutkan, belum dilaporkan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan