Manfaat kanak-kanak pada tahun 2018 meningkat sebanyak 2.5%

Dari 1 Februari tahun ini, elaun kanak-kanak, pembiayaan yang berasal dari perbendaharaan negeri (bukan serantau) meningkat sebanyak 2.5%. Pengindeksan dilakukan berkaitan dengan pelaksanaan Keputusan Pemerintah Rusia Nomor 74 tanggal 26 Januari 2018. Dokumen ini menyiratkan peningkatan dalam pembayaran dan pampasan dengan mengambil kira peningkatan dalam subsistence minimum dan inflasi.

  • Kini elaun satu kali, yang dibayar ketika bayi dilahirkan, akan menjadi 16.759 rubel. Inovasi ini hanya berlaku untuk bayi yang akan dilahirkan pada hari pertama bulan Februari dan kemudiannya.
  • Elaun penjagaan anak bulanan untuk perempuan yang tidak bekerja, serta bagi pelajar perempuan, akan mulai berjumlah 3,142 rubel untuk anak pertama dan 6284 Rubel untuk anak kedua.
  • Manfaat sekaligus yang mengamalkan ibu bapa dan penjaga yang menerima pakai apabila menentukan bayi kepada keluarga juga akan berkembang sebanyak 2.5% dan berjumlah 16,759 Rubles, dengan syarat bahawa keputusan mahkamah atau badan penjaga berkuat kuasa pada 1 Februari atau lebih lewat.
  • Sekiranya keluarga memutuskan untuk mengguna pakai kanak-kanak kurang upaya, kanak-kanak yang berumur lebih 7 tahun atau beberapa kanak-kanak yang bersaudara, maka pasangan itu berhak mendapat 128,053 rubel. Keadaannya sama - keputusan mahkamah mengenai pemindahan bayi (bayi) sepatutnya berkuat kuasa pada 1 Februari atau lebih lambat.
  • Elaun sekaligus kepada isteri yang hamil seorang lelaki tentera, baik personel dan orang wajib, kini akan berjumlah 26.539 rubel, sedangkan isteri seorang tentara conscript akan menerima 3.174 rubel setiap bulan.
Diakru di bawah peraturan baru keluarga akan dapat sudah pada bulan Februari.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan