Evil gigi jahat: lawatan ke doktor gigi membunuh bayi

Lawatan ke doktor gigi di Karaganda adalah yang terakhir dalam kehidupan budak lelaki berusia satu tahun dari Rusia. Seorang kanak-kanak dengan ibu bapa - orang Rusia, yang sementara tinggal di Kazakhstan bertugas.

Pada hari yang lain, bayi itu mula mengadu sakit gigi, dan ibunya membawanya ke doktor. Ternyata bayi itu ternyata karies yang paling biasa, tetapi doktor dinasihatkan untuk tidak merawat gigi, kerana ia adalah susu dan masih akan berubah menjadi akar, tetapi semata-mata keluarkannya.

Seorang ibu bapa yang bimbang memberi amaran kepada doktor-doktor Kazakhstani itu kanak itu alah, tetapi sebelum pengenalan suntikan anestetik, doktor tidak menganggap perlu untuk membuat ujian untuk reaksi alahan.

Selepas doktor gigi menyuntik anestetik, kanak-kanak itu mengalami kejutan anaphylactic, dia mula tercekik dan jantungnya berhenti dalam beberapa minit. Doktor memanggil "ambulans", memasuki satu dos kecil adrenalin.

Ia adalah mungkin untuk memulakan jantung, tetapi ia tidak menewaskan lama - kerana penghentian, paru-paru dan otak bengkak. Di hospital, di mana dia dibawa ke kereta reanimobile, budak itu mati tanpa mengembalikan kesedaran.

Ibu bapa memohon kepada polis di Kazakhstan. Mereka berhasrat menuntut hukuman doktor gigi. Mereka memutuskan untuk mengebumikan bayi itu di rumah - di rantau Omsk.

Kementerian Kesihatan Kazakhstan tidak "mempertahankan kehormatan seragam", dan dengan segera mengumumkan bahawa pemeriksaan akan dijalankan di klinik, mengikut hasil yang bertanggung jawab atas kematian anak Rusia akan dihukum.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan