Lindungi diri anda dan anak anda: Portal Violence.Net mencipta projek dengan tutorial video untuk mangsa keganasan

Organisasi awam "Kekerasan Bersih" melancarkan satu projek unik untuk negara kita - kursus video untuk mangsa keganasan.

Setakat ini, sembilan pelajaran video telah dibuat dan dimuat naik ke rangkaian. Setiap daripada mereka menyangkut satu tema pembahagian - keganasan keluarga, keganasan psikologi dan fizikal.

Pakar organisasi - doktor, peguam, ahli psikologi menjelaskan dengan ringkas dan difahami cara bertindak, jika anda menjadi mangsa, anak anda menjadi mangsa.

Pelajaran termasuk keselamatan dan tips hayat. Peguam memberitahu ke mana hendak pergi, jika anda sebenarnya tidak ada tempat - polis, pusat krisis, dana bantuan, dll. Bagaimana untuk pergi ke mahkamah, bagaimana untuk melindungi diri anda dari sudut pandang undang-undang.

Ahli psikologi memberitahu bagaimana untuk menenangkan, bagaimana untuk menenangkan seorang anak, mengapa seorang tiran berkelakuan dengan cara ini dan sama ada dia boleh bertindak dengan cara yang berbeza.

Para pakar pertahanan diri menunjukkan beberapa teknik yang efektif yang dapat berguna untuk menyelamatkan nyawa, serta memberitahu di mana garis pertahanan diri dan pencerobohan terhadap pesalah.

Projek ini dihadiri oleh pakar-pakar dari Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri, peguam yang berpengalaman, ahli psikologi kanak-kanak dan dewasa dan psikoterapi, pakar dari Kementerian Kecemasan.

Selalunya, mangsa keganasan domestik dan lain-lain adalah kanak-kanakdan oleh itu pengajaran video yang paling terperinci telah didedikasikan untuk masalah ini.

Ia dengan mudah menerangkan di mana kanak-kanak boleh menjadi mangsa kepada penyerang. Pastikan anda menonton pelajaran ini dengan anak anda.. Adalah baik, jika pengetahuan yang diterima tidak boleh digunakan dalam praktik. Tetapi untuk mengetahui ia perlu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan