"Pertama pergi!": Ini akan menjadi lebih mudah untuk mendapatkan manfaat untuk anak pertama anda di Rusia

Elaun kerajaan untuk anak pertama di negara kita akan menjadi lebih mudah. Kementerian Pembangunan Usahawan dan Pembangunan Sosial telah membuat perubahan besar terhadap perundangan semasa. Mereka dipanggil memudahkan proses mendapatkan faedah.

Walaupun inisiatif itu dibingkaikan dalam bentuk rang undang-undang, dokumen itu boleh didapati di peraturan portal persekutuan dan boleh didapati untuk komen umum. Mana-mana yang tidak peduli Rusia boleh mengatakannya mengenai pindaan yang dicadangkan.

Khususnya, rang undang-undang mencadangkan benarkan manfaat untuk anak pertama bukan sahaja di tempat kediaman, tetapi juga di tempat pendaftaran sementara atau kediaman sebenar. Ini akan menjadikan hidup lebih mudah bagi keluarga yang berdaftar di satu bandar dan tinggal di tempat lain.

Pindaan kedua melibatkan ibu bapa sebelum ini kehilangan hak ibu bapa. Pada masa lahir, mereka mempunyai anak sekarang, mereka tidak berhak membayar, kerana percaya bahawa bayi yang baru lahir tidak lagi anak sulung.

Ditawarkan Jangan pertimbangkan kanak-kanak yang hak ibu bapa tidak lagi terpakai. Perkara ini menimbulkan keraguan yang munasabah, kerana kebanyakan ibu bapa yang tidak berfungsi, yang sebelum ini dilucutkan hak mereka, boleh mula melahirkan secara khusus untuk menerima langkah-langkah sokongan kerajaan yang kini mereka tidak mempunyai hak.

Manfaat bagi anak sulung di Rusia mula membayar tahun ini.

Pembayaran adalah minimum sara hidup di rantau tertentu di negara ini.

Keluarga di mana anak pertama dilahirkan selepas 1 Januari 2018 berhak untuk menyokong. Prasyarat untuk mengira faedah adalah tahap pendapatan keluarga yang rendah. Bagi setiap ahli keluarga mestilah kurang daripada satu setengah gaji hidup sebulan. Elaun itu dibayar sehingga kanak-kanak mencapai satu setengah tahun.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan