Didakwa dan disabitkan dalam SIZO akan dibenarkan untuk melihat anak-anak mereka lebih kerap

Suruhanjaya Duma mengenai Keluarga, Anak dan Hal Ehwal Wanita membincangkan rang undang-undang yang membayangkan hak untuk tarikh tambahan dengan anak-anak anda.

Inisiatif ini dicadangkan oleh ketua yang diketuai oleh Olga Batalina.

Banduan itu sepatutnya menerima dua tarikh sebulan jika dia ada kanak di bawah umur 14 tahun atau kanak-kanak kurang upaya.

Hari ini, undang-undang yang ada membenarkan mesyuarat tersebut hanya jika mereka diberi persetujuan dan kebenaran. penyiasat yang mengetuai kes itu.

Ia bukan rahsia, dan sebilangan besar banduan yang merayu kepada ombudsman adalah bukti bahawa penyiasat sering dimanipulasi oleh suspek dan orang yang sedang disiasatmenggunakan fakta mempunyai anak dan dapat melihat mereka sebagai hujah berat untuk tekanan.

Seorang suspek mungkin berada dalam SIZO selama beberapa bulan dan beberapa tahun - semuanya bergantung pada seberapa cepat siasatan sedang berjalan.

Sepanjang masa ini seseorang bergantung pada kehendak penyelidik - sama ada ia akan membenarkan pertemuan dengan anak-anak. Pemisahan panjang dari ibu bapa mencederakan jiwa kanak-kanak, pertimbangkan penulis rang undang-undang.

Sekiranya dokumen dengan pindaan diterima pakai, penyelidik akan kehilangan hak untuk memberi kuasa kepada mesyuarat dengan saudara-mara, untuk berkomunikasi dengan anak-anak, banduan di SIZO hanya memerlukan persetujuan bertulis pendakwa raya.

Diasumsikan bahawa ini akan memudahkan tugas semua pihak yang berkepentingan dan, pada mulanya, untuk anak-anak muda yang mempunyai komunikasi dengan ibu atau bapa mereka yang dipenjarakan semasa penyiasatan, penting.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan