Seorang remaja dari Magnitogorsk berkomunikasi dengan ibu bapa melalui seorang peguam

Pemastautin Magnitogorsk yang berusia 15 tahun memutuskan menyewa seorang peguam untuk melindunginya dari ibu bapanya. Gadis itu memutuskan untuk pergi ke universiti di Yekaterinburg, tetapi ibu bapanya secara mutlak menentangnya berpindah ke bandar lain.

Untuk melindungi dirinya dari tindakan orang tua, gadis tersebut terpaksa memohon kepada firma undang-undang, yang pekerjanya mengambil semua rundingan dengan ibu dan ayahnya.

Gadis itu mengatakan bahawa ibu bapa cuba dengan segala cara untuk membawanya kembali ke tanah airnya. Tetapi dia sendiri tidak mahu tinggal di rumah ibu bapa, kerana, menurutnya, ibu bapanya sering memukulnya.

Beberapa hari yang lalu, ibu bapa tiba di Yekaterinburg dan secara paksa mengambil anak perempuan dari kelas. Pertama, ibu bapa mengambil remaja itu ke balai polis, dan kemudian dihantar ke Magnitogorsk.

Cerita itu menerima sambutan umum yang luas bahawa ombudsmen kedua-dua wilayah sekaligus campur tangan dalam perkara itu - wilayah Chelyabinsk dan Sverdlovsk. Mereka mengarahkan ulasan terperinci. Peguam yang diupah oleh gadis itu berkata bahawa dia berhasrat untuk pergi ke mahkamah Tindakan ibu bapa dianggap menyalahi undang-undang.

Ibu gadis itu memberitahu polis bahawa anak perempuannya terdedah kepada maksimalisme. Ibu bapa mendakwa bahawa mereka tidak menentang universiti di Yekaterinburg, dan juga memberi wang untuk membayar semester pertama, tetapi gadis tersebut berhenti menghubungi ibu bapanya. Dia mendapat maklumat orangtuanya bahawa anak perempuannya mengupah seorang peguam.

Adalah diketahui bahawa kini gadis itu berada di Magnitogorsk, dia dilarang menggunakan telefon bimbit dan rangkaian sosial.

Ombudsman kanak-kanak mengatakan bahawa keadaan itu paradoks: secara rasmi ibu bapa adalah betul, kerana mereka bertanggungjawab sepenuhnya untuk ulang tahun ke-18nya, sebaliknya, kanak harus mempunyai hak untuk memilih ketika memilih institusidan ibu bapa tidak boleh membuat keputusan untuk remaja di mana dan di mana untuk belajar.

Undang-undang tidak mengawal hak kanak-kanak untuk memilih tempat belajar, tetapi dalam keluarga biasa ibu bapa berjaya mencapai perjanjian dengan anak dan memilih pilihan universiti yang sesuai dengan semua orang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan