Para remaja yang cacat di Kurgan enggan membenarkan pesawat kerana gypsum

Kanak-kanak kurang upaya di Kurgan enggan membiarkan kapalapabila dia dan bapanya pulang ke rumah selepas operasi lain.

Kakitangan syarikat penerbangan menjelaskan bahawa anak yang dilukis yang tidak dapat membengkokkan kakinya, akan mengambil terlalu banyak ruang dalam kabin pesawat.

Andrei Pischev dan ayahnya tinggal di lapangan terbang dan masih tidak dapat pulang ke Bolshoy Kamen.

Di Kurgan, kanak-kanak itu dirawat di klinik Ilizarov, dia mempunyai operasi lama di kakinya. Kontraksi anggota bawah telah diperbetulkan.

Bapa dan remaja itu datang ke klinik. dengan kereta api dari Vladivostok dengan perubahan di Novosibirsk. Di tempat pemindahan mereka perlu menunggu kira-kira 7 jam.

Sudah hampir mustahil untuk mengulangi perjalanan dengan rel selepas operasi yang serius, dan bapa memutuskan untuk pulang ke rumah dengan udara.

Dalam ekstrak, yang disediakan oleh doktor klinik Ilizarov, jelas dinyatakan bahawa Andrei harus diangkut hanya boleh dengan pesawat, kerana di kereta api ia boleh merosakkan anggota yang dilekatkan.

Di lapangan terbang semasa daftar masuk untuk penerbangan ke Moscow, ternyata apabila membeli tiket elektronik, ia tidak menunjukkan bahawa budak itu terikat roda.

Kanak-kanak yang mempunyai dua kaki diplester hanya menolak dibenarkan di pesawat, kerana dia diperlukan dengan segera dua kerusi.

Keluarga Pishchevykh merayu kepada beberapa pihak berkuasa sekaligus dengan permintaan untuk membantu menghantar anak ke rumah, tetapi belum menerima respons dari pejabat pendakwa atau dari Kementerian Kesihatan Wilayah Kurgan.

Anak lelaki dan ayah tinggal di Kurgan dan menunggu bantuan.

Kurgans yang tidak peduli, yang pertama mengetahui tentang cerita yang mengerikan ini, bersetuju untuk menyediakan mereka dengan sebuah bilik di sebuah rumah persendirian untuk tempoh isu itu.

Tetapi budak lelaki itu dengan diagnosis "Duchenne myopathy" memerlukan pemulihan selepas operasi, dan dia boleh meneruskannya. hanya di rumah ketibaan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan