Di bawah bunyi enjin: Pakar-pakar Honda telah mencipta mesin mewah yang menenangkan untuk kanak-kanak

Sekumpulan pakar reka bentuk dari pejabat Jepun Honda melihatnya kanak-kanak dengan rela dan cepat tidur di dalam kereta. Ini diketahui oleh hampir semua ibu bapa yang memandu anak-anak di dalam kereta. Dalam hal ini, pereka mencipta dan membangunkan mesin mainan yang mewah, yang menghasilkan bunyi yang tepat dari enjin 37 mesin yang berbeza.

Pencipta pasti mesin sedemikian akan dapat dengan cepat menenangkan anak yang menangis dan menidurkan orang yang degil yang tidak mahu berehat..

Kereta merah dinamakan Sound Sitter. Ia dicipta dengan penglibatan ahli pediatrik dan ahli psikologi kanak-kanak. Sebelum ini dilakukan kajian yang mendedahkan bunyi enjin kereta mana mempunyai kesan yang paling ketara pada kanak-kanak.

Doktor mengatakan bahawa untuk bayi, bunyi yang paling menenangkan adalah serupa dengan yang didengar di dalam rahim. Ini biasanya bunyi frekuensi rendah - bunyi jantung ibu, peredaran darah melalui salurannya, peristalsis usus. Oleh itu, kami memutuskan untuk mendasarkannya pada bunyi enjin rendah (sehingga 250 hertz dan ke bawah).

Ternyata kriteria tersebut konsisten sepenuhnya dengan beberapa model Honda - Integra Type R, S2000 dan NSX. Bunyi motor dicatatkan.

Mesin ini mempunyai pembesar suara terbina dalam, dan anda boleh mengawal main balik bunyi menggunakan telefon pintar, yang mudah dihubungkan dengan mainan.

Beribu-ribu ibu bapa di seluruh dunia sudah menyatakan keinginan untuk membeli sebuah kereta "sedatif" untuk bayi mereka, tetapi setakat ini mainan itu belum dimasukkan ke dalam pengeluaran besar-besaran. Persoalan ini belum diselesaikan, kerana ia dibuat semata-mata untuk menjalankan kajian mengenai kesan bunyi enjin pada jiwa kanak-kanak.

Walaupun pakar Honda berfikir melalui nuansa pengeluaran besar-besaran, di laman web syarikat itu meletakkan rekod bunyi tiga enjin, yang diiktiraf oleh ahli pediatrik dan ahli fisiologi sebagai yang paling berkesan dan cekap berhubung dengan kanak-kanak yang bergolak: NSX, Integra Type R 2001 model tahun dan tahun model S2000 1999.

Ibu bapa boleh masuk dan memuat turun secara percuma mencuba pengalaman peribadi. Sewaktu kereta merah lembut dijangka, anda boleh memainkan bunyi motor daripada ibu atau bapa telefon pintar anda. Anda boleh berkongsi maklum balas anda mengenai kesan di laman web syarikat, semua hasrat akan diambil kira.

Anda boleh mencuba kesan bunyi enjin salah satu model ini sekarang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan