Rakan atau binatang berbahaya: mengapa kanak-kanak diserang oleh kucing domestik?

Seorang budak lelaki berusia enam tahun dibawa ke salah satu hospital daerah Volsk, yang hampir tidak dapat diketepikan kerana kucing domestik.

Doktor trauma didiagnosis pada kanak-kanak luka gigitan abad ketiga kategori ketiga.

Gigi dan kuku gigi hanya satu milimeter dari struktur penting mata bayi. Budak itu diberikan vaksin yang diperlukan untuk rabies dan tetanus, membasuh luka, merawat mereka. Sekarang kanak-kanak itu dibenarkan meneruskan rawatan di rumah.

Ibu bapa lelaki itu mendakwa bahawa kucing dalam pencerobohan tidak pernah dilihat sebelum ini, dia tenang, bersahaja, dan tiada siapa tahu apa yang "telah menemui" kepadanya.

Pakar memberi amaran itu pada musim bunga, kucing domestik malas dan tidak peduli boleh menjadi bahaya untuk kanak-kanak.

Ia adalah pada bulan-bulan ini bahawa orang-orang yang sebenar bangun dalam baleen-striped pemangsa. Moms dan ayah sekurang-kurangnya sekurang-kurangnya menghadkan komunikasi anak-anak muda dengan kucing.

Menurut ahli zoopsychologi, kucing dan kucing domestik, yang terlalu banyak dimanjakan oleh cinta dan penjagaan pemiliknya, paling sering memainkan peranan penyerang.

Mereka hampir sentiasa "bersaing" dengan kanak-kanak untuk hak untuk dicap, dan mereka yang pada musim bunga boleh mula "membenci" kebencian dan kerengsaan pada anggota keluarga lemah - kanak-kanak.

Di Samara, seminggu sebelum ini, seekor kucing domestik melepaskan telinga anak berusia satu tahun, dan di Novosibirsk pada pertengahan bulan Mac, kucing domestik sangat mencengkeram wajah anak lelaki berusia dua tahun, melindungi anak kucing yang baru lahir dari dia.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan