Mereka memutuskan untuk bertarung dengan menindik anak secara sah

Di Wales, kanak-kanak bawah umur diharamkan daripada menindik. Sebab-sebab keputusan seperti itu oleh pihak berkuasa tempatan adalah kebimbangan mengenai keadaan kesihatan kanak-kanak dan remaja. Ini dilaporkan oleh tabloid British "The Guardian". Penulis undang-undang menekankan bahawa Tanda-tanda muka dan badan boleh membawa kepada jangkitantermasuk jangkitan HIV, selain kanak-kanak yang menindik boleh menjadi objek penolakan di kalangan rakan sebaya.

Menurut akta normatif, yang berkuatkuasa pada 1 Februari 2018, remaja dilarang melakukan punctures pada lidah, dada, hidung, kening. Sebagai pengecualian, mereka masih mempunyai peluang untuk menembusi telinga mereka atau memasukkan cincin ke dalam pusar. Tetapi bahagian-bahagian tubuh ini sebagai batu loncatan menusuk masih dibincangkan oleh doktor dan ahli psikologi Wales.

Wales adalah yang pertama dari empat bahagian pentadbiran Great Britain, yang meluluskan undang-undang yang sama, walaupun telah membicarakan bahaya penindasan anak di United Kingdom untuk waktu yang sangat lama.

Sekarang pelaksanaan undang-undang baru berada di bawah kawalan polis. Penjaga memerintahkan panti tatu dan bengkel swasta. Mulai sekarang, tuan tatu dan menindik mesti menyimpan dokumen pelaporan khas di mana mereka menunjukkan butiran umur dan pasport pelanggan mereka. Pegawai polis harus menyemak laporan ini setiap minggu.

Menteri Kesihatan Wales Dr Frank Etterton mendakwa bahawa kira-kira 30% remaja mengadu tentang pelbagai komplikasi selepas dibubarkan di hospital. Doktor ini adalah salah satu pengasas undang-undang baru dan kini dengan tulus berharap jumlah aduan dari remaja akan berkurangan dengan ketara.

Menusuk pada lidah, menurut doktor Wales, adalah berbahaya - ia mencederakan enamel gigi, menyebabkan bengkak dan luka bibir, gusi, sering menyebabkan komplikasi sistem pernafasan.

Kerajaan UK bertindak balas terhadap undang-undang baru dengan keraguan yang adil, dokumen itu dikritik, tetapi tidak membatalkannya, memutuskan untuk melihat apa yang menyebabkan inovasi dapat dibawa pada masa depan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan