Di St Petersburg, akan membina sebuah rumah api bagi kanak-kanak yang hilang

Di St. Petersburg, merancang untuk membina rumah api lima meter untuk kanak-kanak. Pembinaan struktur yang unik dirancang di Porto Sevkabel.

Mercusuar itu akan memenuhi dua fungsi sekaligus - akan ada dek pemerhatian di atasnya supaya kanak-kanak dapat melihat bandar dari ketinggian, dan rumah api akan membantu mereka yang hilang. Cahaya dari rumah api akan dapat dilihat dari mana saja di bandar. Jika kanak-kanak atau remaja hilang dan tidak dapat menghubungi saudara-mara, dia hanya boleh bergerak ke arah rumah api, di mana pakar akan bertugas sekitar jam untuk membantu dia mencari ibu bapa.

Kakitangan studio seni bina dan seni bebas dan pelajar dari "Persatuan Arkitek Muda" akan terlibat dalam pembinaan.

Wang untuk projek itu dikumpulkan oleh seluruh dunia - sumbangan dikutip di acara bandar, konsert dan perayaan.

Pengumpulan dana di Internet.

Kos projek itu, dengan cara, adalah rendah - kira-kira 139 ribu Rubles. Dengan dana ini akan membeli bahan binaan. Pembina untuk kerja mereka tidak merancang untuk mengenakan bayaran.

Idea ini tidak mempunyai analogi di dunia.. Kemudahan sedemikian wujud terutamanya di teluk dan pulau-pulau dan mereka bertujuan untuk menavigasi kapal-kapal, walaupun pada hari ini kedua-dua kapal dan orang menggunakan GPS, dan rumah api dipelihara terutama sebagai monumen bersejarah dan mercu tanda.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan