Di Petersburg, ibu bapa-syroyedi melecur bayi berusia satu tahun

Di salah sebuah hospital bandar St. Petersburg mendaftar anak berusia satu tahun dalam keadaan keletihan yang teruk. Doktor terkejut dengan apa yang mereka lihat dan segera berpaling kepada agensi penguatkuasaan undang-undang.

Polis menjadi berminat atas sebab-sebab penipisan bayi yang kritis dan mendapati bahawa anak itu dibesarkan dalam keluarga yang aman dan penuh, di mana hanya ada satu "keanehan" - kedua ibu dan bapa adalah syroeda.

Penyokong sistem makanan khas, yang tidak menghiraukan rawatan haba makanan, bahkan tidak cuba memberi makan kepada anak dengan apa yang seharusnya dia makan. Wortel dan jus epal dan sayur-sayuran dan buah-buahan buah-buahan bukanlah diet terbaik untuk badan yang semakin meningkat.

Pada masa yang sama, ibu bapa sendiri memakan susu ibu ibunya, yang mana dia mengharuskan untuk mengisi mereka dengan serpihan jagung. Susu hanya cukup untuk ayah dan ibu, dan bayi tidak mendapat makanan.

Bayi itu telah hidup di dunia ini hanya kira-kira setahun, tetapi bukan kali pertama dia berada di hospital.

Pada usia 1 bulan, dia juga dimasukkan ke hospital dengan keletihan atas desakan ahli pediatrik daerah. Kemudian anak itu diselamatkan, diberi makan dan dikembalikan kepada ibu bapa. Kini doktor menyatakan bahawa Keadaan bayi sangat sukar dan ramalan tidak diberikan.

Ibu bapa selepas dimasukkan ke hospital pertama di klinik kanak-kanak di rumah, mereka ditonton. Tetapi selepas beberapa bulan, keluarga makanan mentah berpindah ke daerah St. Petersburg yang lain, dan para doktor tidak dapat menemui mereka lagi.

Polis, walaupun semua argumen penyokong makanan mentah, memutuskan untuk memulakan kes jenayah terhadap ibu dan ayah. Pada masa akan datang dia akan diserahkan kepada mahkamah, yang akan dipertimbangkannya kebarangkalian merampas hak orang tua kepada anak dengan alasan bahawa pasangan itu "berbahaya secara sosial." Itulah bagaimana polis merumuskan tahap bahaya.

Ibu bapa, menurut jiran, selalu tenang dan mesra, mereka tidak minum dan skandal.

Oleh itu, walaupun jiran-jiran tidak menyedari bahawa seorang anak kecil secara harfiah kelaparan mati di luar dinding. Tawa bayi itu tidak mengejutkan atau mengganggu sesiapa sahaja - semua bayi menangis, terutamanya sejak kebelakangan ini bayi mula menangis jarang dan senyap.

Bengkak ditemui kira-kira seminggu yang lalu di sebuah apartmen di bahagian utara-timur St Petersburg. Dia berada dalam keadaan kritikal, dan meskipun semua percubaan doktor, tidak mungkin untuk mengubah keadaan bayi menjadi lebih baik. Peluang menyelamatkan bayi ada di sana, tetapi mereka rendah, menurut doktor.

Makanan mentah - sistem makanan yang tidak termasuk pemprosesan makanan - memasak, menggoreng, baking.

Buah-buahan dan sayur-sayuran dimakan mentah, biji-bijian bercambah dan dimakan bersama-sama dengan pucuk. Mereka tidak meminum pemakan keju dan susu lembu, mempercayai bahawa hanya susu jenisnya sendiri yang boleh diterima oleh manusia, semulajadi, orang tidak boleh mendapatkan susu spesies lain secara semulajadi.

Banyak kajian perubatan yang dijalankan di negara-negara yang berlainan di dunia telah menunjukkan bahawa Makanan mentah boleh berbahaya, terutama untuk kanak-kanak. Sehingga 30% pemakan makanan wanita mengalami amenore kerana kekurangan nutrisi tenaga, 70% pemakan makanan mentah menunjukkan masalah yang serius dengan kerja saluran gastrointestinal, penyakit parasit, masalah dengan pemusnahan gigi gigi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan