"Semua orang pergi ke depan": skandal berlaku di St. Petersburg kerana tugasan sekolah yang aneh

Tanggapan awam dan badai kemarahan menyebabkan tugasan sekolah di St Petersburg. Di sana guru-guru bertanya kepada pelajar tulis surat kepada ayah ke hadapan.

Ibu salah seorang pengkaji keempat di ibu negara utara memfailkan aduan dengan pejabat pendakwa, kerana kebanyakan ibu bapa tidak menyokong pengarang kurikulum untuk kursus "membaca sastera".

Ramai ibu bapa menjadi marah dan meminta anak-anak tidak menjalankan tugasan seperti itu; ada yang menulis surat-surat itu kepada bapa-bapa fiksyen ke hadapan sendiri. Tetapi semua, tanpa pengecualian, bersetuju bahawa tugas itu sangat cacat dan jiwa kanak-kanak trauma.

Dari jawatankuasa bandar mengenai pendidikan menuntut penjelasan. Para pegawai menjawab bahawa topik yang dibincangkan sangat sukar, tetapi harus dipelajari sekurang-kurangnya untuk "perkembangan intelektual dan moral anak-anak".

Para pegawai membandingkan tugas ini dengan cerita-cerita tentang Perang Patriotik Besar, sekatan Leningrad, Pertempuran Stalingrad dan peristiwa penting lain dalam sejarah Rusia, menekankan bahawa pelajar mereka harus tahu dan "merasa" dengan segenap hati mereka.

Buku teks mengenai bacaan sastera, yang termasuk tugasan, menurut pegawai pendidikan, telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan dan mematuhi sepenuhnya dengan keperluan piawaian negara.

Undang-undang pendidikan, yang mana sekolah adalah subordinat, menunjukkan bahawa mana-mana program pendidikan yang diluluskan di peringkat negeri boleh memilih sekolah, tetapi untuk setiap guru tertentu hak untuk memberi atau tidak untuk memberi atau latihan atau tugasan lain dari buku teks ini.

Kementerian Pendidikan menegaskan bahawa guru harus menawarkan tugas alternatif kepada kanak-kanak - jika tugas tertentu tidak dapat diselesaikan untuk beberapa sebab, adalah perlu untuk menawarkan pilihan yang sesuai dengan semua orang.

Dalam rangkaian "kreatif", pencipta buku teks dan guru-guru di ibu negara utara juga tidak dapat memahami. Ramai pengguna menyatakan pendapat bahawa pengkomputeran buku teks dan guru yang menyerahkan tugas itu tidak mahu masuk ke dalam kehalusan etika dan psikologi kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan