Rakan terbaik: di anjing Perm membantu mengajar kanak-kanak membaca

Mereka memutuskan untuk melakukan eksperimen yang tidak biasa di Perm.

Pekerja perpustakaan kota kanak-kanak dibuka Pusat Terapi Canisbantuan tic. Ahli terapi petualang berkaki empat yang berbulu membantu kanak-kanak yang mengalami kesukaran belajar belajar membaca.

Canistherapy adalah kaedah rawatan diiktiraf pelbagai keadaan kanak-kanak dan penyakit.

Di Eropah, ahli terapi anjing bekerja di klinik dan hospis untuk kanak-kanak, membantu doktor gigi merawat gigi untuk bayi, Di sebelah anjing, kanak-kanak berasa lebih yakin, kegelisahan mereka berkurang dan sindrom kesakitan menurun.

Di sesetengah negara, anjing sedang bertugas sepanjang jam di unit rawatan rapi dan unit rawatan intensif kanak-kanak di hospital dan klinik.

Walaupun berdasarkan perpustakaan terdapat tiga anjing doktor.

Terrier Ireland bernama Nick, Collie Sempadan bernama Kod dan Sheltie Mona membantu guru dan guru pemulihan dalam membaca kelas.

Orang-orang yang berjaya membaca apa yang tidak dapat mereka baca hari ini dibenarkan bermain dengan anjing-anjing, untuk membantingnya. Dalam beberapa minggu kami berjaya mencapai keputusan yang luar biasa - kira-kira 45% kanak-kanak mula membaca lebih baik, dan 20% kanak-kanak, yang disebabkan oleh pelbagai keadaan dan diagnosis tidak dapat menguasai satu huruf, mula melipat suku kata.

Kelas diadakan secara percuma dan untuk semua pendatang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan