Zombi untuk kanak-kanak bukan kawan: di Perm, ibu bapa memberontak melawan perarakan zombi

Pada 5 Ogos, satu acara khas dijadualkan di Perm, yang telah menjadi penghalang antara komuniti ibu bapa dan penganjur. Perbarisan orang mati, menurut ibu dan bapa, mengancam jiwa kanak-kanak.

Ibu bapa disertai oleh wakil-wakil dari keuskupan tempatan yang merancang petisyen itu dan menghantarnya kepada ombudsman anak-anak daerah Svetlana Denisova.

Wakil-wakil Majlis Orang Tua mendakwa bahawa apa yang mereka lihat boleh menyebabkan kanak-kanak lonjakan agresif, tingkah laku yang tidak sesuai.

Wakil masyarakat Islam menyertai suara kebingungan dan kemarahan yang umum, yang menasihati penganjur untuk mengadakan perarakan zombie sebagai sebahagian daripada parti swasta di wilayah persendirian, dan bukan pada hari Ahad di taman kota pusat, di mana akan ada banyak anak.

Penganjur parade orang mati memastikan bahawa mereka beroperasi dalam rangka undang-undang - tindakan mereka diselaraskan dengan pihak berkuasa bandar dan dibenarkan, dan oleh itu mereka tidak berniat untuk membatalkan atau memindahkannya.

Ibu bapa yang menentang zombi secara umum dan perarakan mereka melalui taman bandar khususnya, berhasrat untuk merayu kepada pejabat pendakwa supaya pengawal undang-undang memeriksa bahawa kejadian Undang-undang Persekutuan tentang maklumat yang berbahaya kepada kanak-kanak tidak melanggar.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan