Skandal Spa: pesara menentang tinggal di kolam renang kanak-kanak kurang upaya

Di Sochi, di salah satu skandal pusat peranginan utama berlaku.

Pesara pesertanya enggan menggunakan kolam pada masa yang sama dengan kanak-kanak kurang upayayang menjalani pemulihan atas dasar sanatorium.

Nenek dan datuk memaksa kakitangan sanatorium untuk memandu anak-anak keluar dari kolam renang, memanggil mereka aneh. Pesara berkata demikian kanak-kanak ini "memalukan yang lain".

Kira-kira 300 kanak-kanak dengan pelbagai diagnosis - dari cerebral palsy hingga autisme - datang untuk berehat dan meningkatkan kesihatan mereka.

Apa yang memalukan anak-anak pesara penting, tidak jelas, kerana tidak jelas mengapa, pada arah orang tua, kepimpinan sanatorium pergi.

Penggunaan kolam renang, yang sebelum ini percuma untuk semua, untuk kanak-kanak kurang upaya terhad kepada masa tertentu. Menurut ibu bapa, kali ini bertepatan dengan prosedur perubatan, dan kini anak-anak tidak pergi ke kolam renang sama sekali.

Aduan ibu bapa tidak disedari. Pendakwa raya memulakan siasatan.

Telah diketahui bahawa sekatan penggunaan kolam telah dihapuskan, kini telah diselesaikan, yang bertanggungjawab untuk menghina kanak-kanak yang sakit dan trauma psikologi yang disampaikannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan