Perubatan Chelyabinsk yang teruk: seorang pakar kanak-kanak diberi basikal untuk menunggang kanak-kanak yang sakit

Poliklinik kanak-kanak Chelyabinsk № 8 Pegawai Kementerian Kesihatan berusia 24 tahun Kirill Vlasov memutuskan untuk menjadikan kehidupan lebih mudah dan menderma basikal.

Sekarang doktor boleh pergi ke pesakit kecilnya lebih cepat.

Sebelum ini, Vlasov terpaksa berjalan beberapa puluh kilometer sehari - ia berfungsi dua tapak yang jauh berbeza dari satu sama lain.

Memandangkan doktor mempunyai pesakit terkecil - bayi dari lahir hingga 3 tahun, ia dikehendaki bergerak lebih cepat.

Atas permintaan peruntukan kereta untuk klinik itu, Kementerian Kesihatan telah menjawab satu tahun lalu bahawa tiada dana disediakan untuk ini. Dan kemudian doktor kepala disyorkan untuk menyelesaikan masalah "dengan sendirinya". Apa yang telah dilakukan.

Sekarang ahli pediatrik muda mempunyai basikal. Dan ini adalah kelebihan pentingnya. Selebihnya doktor perlu melakukan perjalanan dengan berjalan kaki atau dengan pengangkutan awam, sudah tentu, pada perbelanjaan sendiri.

Klinik panduan berfikir tentang membeli beberapa basikal lagi, tetapi pekerja muda seperti Cyril Vlasov, sedikit, dan doktor dan jururawat tua secara kategori enggan hantar panggilan ke atas kenderaan beroda dua.

Dr Vlasov pada basikal sudah cari di jalan-jalan Chelyabinsk - pada "kuda" besinya ada tanda "Dokter pergi ke anak-anak."

Vlasov juga dikenali sebagai "pelumba" pertama.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan