Pediatrik di Bryansk enggan memeriksa bayi yang menangis

Pediatrik kanak-kanak polsklinik № 2 enggan meneliti kanak-kanak berusia tiga tahun yang menangis di majlis itu. Ibu membawa anak perempuannya pada cuti ke klinik kepada pakar yang bertugas dengan aduan batuk dan demam tinggi. Tetapi, setelah melihat doktor, gadis itu ketakutan dan mula menangis. Menurut ibu, kanak-kanak itu mempunyai reaksi sedemikian rupa kepada orang-orang yang memakai kot putih selepas bayi terpaksa mengeluarkan gigi pada usia dua tahun.

Pediatrik tidak mendengar aduan ibu bapa, dengan menyatakan bahawa dia tidak akan memeriksa anak yang menangis itu. Daripada cadangan itu, dia dinasihatkan supaya dirawat dengan rawatan yang sama seperti dahulu, dan lebih baik untuk mendidik kanak-kanak.

Ibu terpaksa meninggalkan pejabat doktor tanpa apa-apa. Tidak lama kemudian, kanak-kanak itu diterima, tetapi sudah di hospital lain.

Ibu bapa yang marah mengadu kepada Jabatan Kesihatan Bryansk. Dia belum menerima jawapannya lagi.

Menangis kanak-kanak di kaunter dalam apa jua keadaan bukanlah sebab untuk penafian rawatan perubatan. Menurut undang-undang, tindakan seorang pakar kanak-kanak tertakluk kepada pelanggaran beberapa perkara etika profesional dan artikel jenayah mengenai kegagalan untuk menyediakan penjagaan perubatan dan kecuaian.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan