Pendidik telah menemui cara yang tidak dijangka untuk menaikkan anak yang berjaya.

Pekerja Persatuan Pelajar Pelajar dan Belia Amerika (SYTA) mendapati cara yang tidak dijangka dan sangat menyenangkan untuk meningkatkan prestasi dan motivasi kanak-kanak. Mereka menjalankan kajian secara besar-besaran dan mendapati itu dalam cara terbaik perjalanan keupayaan mempengaruhi keupayaan belajar, logik, perkembangan mental dan motivasi seorang kanak-kanak.

Kajian ini melibatkan satu setengah ribu guru yang bekerja di sekolah dengan kanak-kanak yang berumur berbeza.

Lebih separuh daripada mereka berkata demikian Perjalanan dan perjalanan mempunyai kesan langsung kepada pencapaian kerjaya dan kejayaan akademik.. Hampir semua guru melihat bahawa kanak-kanak yang bergerak dalam masa lapang mereka dan bukannya duduk di rumah mempelajari kurikulum di sekolah dengan lebih baik, mereka memahami dan menghafal maklumat baru dengan lebih mudah.

75% daripada guru yang ditinjau berkata bahawa mereka menganggap perjalanan untuk menjadi faktor penting bagi perkembangan diri kanak-kanak dan keinginan untuk peningkatan diri dan pembangunan.

Psikologi kanak-kanak telah mengesahkan bahawa kanak-kanak, yang sering meninggalkan zon keselesaan yang biasa (rumah, persekitaran yang dekat) dan mendapati diri mereka dalam persekitaran yang baru dan tidak dikenali untuk mereka, beradaptasi dengan lebih mudah, dengan cepat mencari penyelesaian yang tepat dalam pelbagai situasi - daripada menyelesaikan masalah matematik untuk mencari jalan keluar daripada keadaan kehidupan yang sukar.

Ia berfungsi keingintahuan kanak-kanak, rasa ingin tahu, dahaga untuk pengembaraan. Semua ini menggerakkan jiwa kanak-kanak atau remaja dan memberikannya "push" yang sihat.

Kanak-kanak, yang banyak bepergian dan sering, dapat mencapai hasil yang lebih baik dalam kehidupan daripada mereka yang disimpan selama berjam-jam di tutor, dipaksa untuk menjejalkan kurikulum dan tidak membiarkan mereka berjalan-jalan sehinggalah semua kerja rumah dilakukan.

Di samping itu, kajian menunjukkan bahawa kanak-kanak perjalanan lebih toleran dan emosi, mereka lebih maju dari segi mental dan psikologi.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan