Perang Kejiranan: Di Moscow, seorang jiran yang terkubur mencurahkan asid ke dalam kasut kanak-kanak

Di Moscow, pasangan suami isteri terpaksa pergi ke doktor dengan luka bakar kimia peringkat pertama.

Tangan ibu bapa muda telah rosak selepas mereka menyentuh kasut anak-anak mereka sendiriyang berumur 4 dan 10 tahun.

Kasut biasanya berdiri di koridor dan jiran mempunyai akses kepadanya. Ia adalah dengan jiran-jiran keluarga dan tiada hubungan.

Salah satu daripada jiran untuk pertengkaran lama dan bertentangan dengan pasangan suami isteri.

Ia adalah syak wasangka bahawa dia menuangkan bahan kaustik yang tidak diketahui ke dalam kasut kanak-kanak. Neighbor tidak menafikan penglibatan mereka dan mengancam pada masa akan datang "akibatnya akan lebih serius". Kemudian ibu bapa perlu memanggil para penyelamat dan pegawai polis.

Kasut kanak-kanak telah diambil untuk pemeriksaan untuk menubuhkan jenis asid yang digunakan.

Mengenai jiran yang agresif yang mencuba keselamatan kanak-kanak, siasatan polis dijalankan, persoalan mengenai kes jenayah sedang diputuskan.

Pakar dari Kementerian Situasi Kecemasan berhujah bahawa jika kanak-kanak adalah yang pertama menggunakan kasut mereka untuk tujuan yang dimaksudkan, akibatnya boleh menakutkan - kulit kanak-kanak lebih lembut apabila bersentuhan dengan asid akan menyakitkan lagidaripada tangan orang dewasa.

Dan kita masih ingat bahawa lebih baik untuk berteman dengan jiran dan anak-anak mereka.

25 Mei di seluruh dunia akan dirayakan Hari Kejiranan Antarabangsa. Pada hari ini, adalah adat untuk meninggalkan pangsapuri, berkenalan dengan jiran-jiran, berpasangan dengan mereka, dan makan malam bersama-sama di meja biasa yang diletakkan di halaman. Jika anda tidak bernasib baik dengan jiran anda, gunakan majlis perayaan untuk memperbaiki hubungan ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan