Mereka berada di sebelah anda: bagaimana membezakan anak indigo?

Psikologi telah merumuskan ciri utama yang akan membezakan anak indigo dari anak biasa.

Nama sangat "indigo" disarankan pada tahun 1982 oleh Nancy Tapp yang berprofesional. Dia berhujah bahawa bayi seperti itu mempunyai aura warna yang sesuai.

Baru-baru ini, dunia dilahirkan kanak-kanak yang lebih luar biasa dengan kebolehan luar biasa, ahli psikologi dan ahli psikiatri Great Britain, Rusia, Amerika Syarikat, Jepun dan China mengisytiharkannya. Walau bagaimanapun, sehingga kini tiada kriteria yang jelas untuk menilai "indigo". Pasukan pakar dapat merumuskan dan menawarkan tesis ringkas.

Anda boleh mencari ciri-ciri yang digambarkan oleh mereka. mana-mana kanak-kanak atau remaja. Oleh itu, ahli psikologi menekankan bahawa anak indigo mempunyai bukan sekadar beberapa tanda ini, tetapi semuanya bersatu.

Ini adalah tanda-tanda:

  • Indigos melihat dunia secara berbeza, mereka melanggar prinsip dan peraturan yang ditetapkan, bagi mereka tidak ada pihak berkuasa.
  • Ukuran pendidikan standard pada indigo tidak berfungsi - mereka tidak takut ancaman, hukuman.
  • Percubaan untuk tampil pada tatapan kanak-kanak itu, untuk meyakinkannya, boleh menyebabkan pencerobohan atau, sebaliknya, membawa kepada anak itu menjadi terpencil.
  • Mereka tidak mahu, dan kadang-kadang tidak dapat menjelaskan kepada orang lain tindakan mereka.
  • Indigo telah membangun intuisi, mereka dapat merasakan peristiwa itu untuk pecahan detik atau minit sebelum ia selesai.
  • Alam cinta, tumbuhan dan haiwan. Kadang-kadang nampaknya mereka lebih menyukai mereka daripada dunia orang.
  • Anak-anak Indigo terutama memerlukan cinta dewasa tanpa syarat.
  • Indigos merasa lebih tua, pembangunan fizikal dan mental mereka lebih awal daripada perkembangan rakan sebaya mereka.
  • Remaja indigo lebih rentan terhadap kemurungan.
  • Dengan tekanan terhadap indigo, kanak-kanak itu mampu melakukan kekejaman.

Pakar psikologi mengatakan bahawa pembelajaran untuk melihat pembentukan "indigo" dalam kanak-kanak adalah penting, memandangkan membesarkan kanak-kanak tersebut memerlukan pendekatan yang berbeza.

Langkah-langkah pendidikan standard boleh melumpuhkan jiwa dan jiwa indigo, dari kanak-kanak seperti itu boleh menimbulkan pesalah ganas, penderita kesepian, terdedah kepada bunuh diri.

Dengan pendekatan yang betul berdasarkan kebebasan pilihan, menurut pakar, kanak-kanak akan dapat menemui bakat yang luar biasa di hujung genius. Sebenarnya, demi mereka bayi datang ke dunia ini. Setiap indigo mempunyai tujuan yang jelas. Mereka datang menjadikan dunia lebih baik.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan