Kanak-kanak yang terbengkalai dua kali: kanak-kanak yang terbengkalai di hospital Kopeisk ditinggalkan tanpa penjagaan dan penyeliaan

Cerita yang membosankan berlaku di sebuah hospital kanak-kanak di bandar Kopeisk. Penduduk seluruh kampung ini bersatu padu membantu kanak-kanakyang berada di hospital.

Tidak lama dahulu ia menjadi diketahui bahawa kakitangan perubatan hospital tidak peduli kepada anak-anak tersebut. Salah seorang ibu, yang datang ke jabatan dengan anak perempuannya, dan mula menerbitkan laporan tentang apa yang sedang berlaku di hospital.

Oleh itu, di salah satu bilik, dua orang lelaki, yang belum berusia dua tahun, menderita tanpa henti selama hampir sehari. Pada mulanya, ibu bapa mereka enggan, dan kini kakitangan perubatan tidak tergesa-gesa untuk menukar pakaian dan memberi makan kepada bayi. Crumbs, yang, mengikut undang-undang, mesti menjalani pemeriksaan kesihatan sebelum mereka ditempatkan di institusi sosial atau rumah kanak-kanak, sebenarnya, tidak berguna kepada sesiapa pun. Mereka datang ke wad hanya pada waktu pagi dan petang.

Saksi-saksi mata mengesahkan bahawa pengadu membawa kepada prosedur tanpa kasut, tanpa alas kaki di lantai ubin sejuk, mereka yang menulis tidur tidur di atas kasur getah sejuk tanpa lembaran.

Lampin bayi, menurut komuniti orang tua Kopeysk, berubah sekali sehari. Apabila ibu bapa, yang memahami bahawa doktor mempunyai pekerjaan yang mencukupi dan tidak selalu mempunyai masa untuk berurusan dengan bayi yang terbengkalai, cuba menawarkan bantuan mereka untuk menjaga anak lelaki dan anak perempuan tunggal, para doktor melarang mereka, mengatakan bahawaorang-orang ini perlu membiasakan diri dengan kekurangan perhatian".

Kumpulan inisiatif ibu bapa telah menimbulkan dana untuk membeli lampin, pakaian dan buah-buahan untuk bayi yang terbengkalai.

Juga memfailkan laporan polis. Pengawal perintah itu berjanji untuk memeriksa hospital dan mengambil langkah-langkah untuk membimbing institusi perubatan mengenai hasilnya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan