Dari hati: di Jerman, seorang anak berusia 9 tahun diam-diam mengagihkan kepada jiran-jirannya simpanan ibu bapanya

Kisah seorang anak yang sangat murah hati hari ini dibincangkan di laman media Jerman. Di bandar Bad Vilbel, seorang budak lelaki berumur sembilan tahun mengagihkan semua simpanan ibu bapanya kepada jirannya. Dia datang ke negara tetangga dengan pakej, di mana terdapat sekitar 2,600 euro (sekitar 200 ribu rubel dalam mata wang Rusia).

Kanak-kanak percuma menjemput jiran-jiran mengambil duit, mendakwa telah menemui bungkusan berhampiran rumah itu. Ada yang mengambil dan memberikan ganjaran kecil kepada anak itu, ada yang menolak tawaran murah hati. Tiada jiran yang disyaki itu kandungan pakej adalah semua yang ibu bapa kanak-kanak telah terkumpul dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Yang pertama untuk membunyikan penggera adalah salah satu daripada jiran, dia disyaki seorang kanak-kanak kecurian dan berpaling ke balai polis.

Penjaga pesanan anak itu enggan mengatakan di mana dia mengambil wang itu. Polis beralih kepada ibu bapanya, dan ibu dan ayah terkejut dengan berita itu apabila mereka melihat bahawa semua simpanan telah keluar dari rumah.

Pihak polis tidak menghukum kanak-kanak itu, mereka hanya merayu kepada semua jiran budak berbakat dengan permintaan untuk memasuki kedudukan ibu bapa dan mengembalikan wang itu. Ibu bapa juga membuat permintaan yang sama. Edisi Deutsche Welle menunjukkan bahawa tiada seorang pun daripada jiran-jiran telah mengembalikan wang itu lagi.

Yang paling tidak dapat dimengerti dalam kisah ini adalah apa yang motif kanak-kanak itu untuk kemurahan hati yang tidak bijak. Anak lelaki itu sendiri diam, ibu bapanya berjanji untuk menurunkannya kepada ahli psikologi untuk mencuba, bersama pakar, untuk mengetahui mengapa dia melakukan ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan