Biarkan anak-anak sahaja: Menteri Pelajaran menggesa para guru agar tidak memberi tugasan pelajar Tahun Baru

Memandangkan cuti musim sejuk panjang, ramai guru Rusia bertanya kepada pelajar mereka Tahun Baru dan Krismas. Keadaan ini menimbulkan kemarahan Menteri Pendidikan Rusia Olga Vasilyeva.

Dia berkata bahawa guru-guru tidak boleh melakukan ini, kerana kanak-kanak moden sudah dimuatkan di sekolah.

Cuti Tahun Baru diperlukan untuk kanak-kanak dan orang dewasa boleh berehat sepenuhnya, menjauhkan diri daripada semua kebimbangan dan masalah dan menghabiskan masa bersama-sama.

Daripada tugas-tugas wajib untuk hari-hari ini, lebih baik bagi guru untuk menulis surat kepada ibu bapa pelajar "masalah", di mana ia akan menjadi lembut untuk mengekspresikan sebahagian daripada aktiviti lain pada subjek di mana anak itu tidak mempunyai masa. Vacations adalah panjang, dan ibu bapa, mengetahui bahawa kanak-kanak mempunyai masalah dengan geografi atau kimia, dengan mudah boleh bekerja dengannya. Kanak-kanak yang mempunyai masa yang baik dan cemerlang tidak memerlukan kerja rumah untuk cuti.

Baru-baru ini, bukan sahaja ibu bapa murid kelas satu, tetapi juga ibu bapa pelajar sekolah rendah, telah mengadu tentang beban kerja yang terlalu tinggi di sekolah dan senarai besar membaca dan tugasan rumah untuk cuti Tahun Baru.

Daripada menghabiskan percutian di bukit, di gelanggang luncur, di ski di hutan, kanak-kanak, walaupun bercuti, terpaksa duduk di buku catatan dan resipi.

Kegelisahan juga dipukul oleh ahli pediatrik - kanak-kanak sekolah moden, bermula dari usia 6-7 tahun, semakin dalam keadaan tekanan kronik, kerana orang dewasa hanya tidak memberi tempoh, menuntut lebih banyak. Ini penuh dengan pelbagai penyakit dan patologi.

Vasilyeva menyatakan hasrat itu guru mendengar kata-kata beliau dan tidak membebankan anak-anak sekolah dari sebarang umur - semua orang memerlukan rehat keluarga yang baik.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan