Mainan berbahaya tidak mahu disiarkan di Rusia

Pegawai kastam Rusia telah ditawarkan untuk memeriksa dengan teliti petak-petak yang datang dari luar negeri untuk mengesan produk kanak-kanak yang tidak disahkan dan boleh berbahaya kepada kehidupan dan kesihatan.

Dengan idea sedemikian kepada ahli kastam yang ditujukan kepada ahli-ahli Persatuan perdagangan Internet.

Di Rusia, mainan mesti diperakui. Walau bagaimanapun, hakikat bahawa ibu bapa memerintahkan anak-anak mereka di kedai dalam talian kadang-kadang tidak mempunyai sijil keselamatan. Kira-kira 90% daripada semua petak datang dari China.

Penulis inisiatif percaya bahawa pakej dengan mainan yang tidak mempunyai sijil keselamatan harus dikembalikan ke kastam kepada pengirim.

Menurut statistik, produk kanak-kanak adalah lebih kurang 20% daripada semua pembelian dalam talian. Sebahagian daripada Rusia cuba untuk memesan mainan mahal yang dibawa dari Eropah. Tetapi majoriti mahu menjimatkan wang dan membayar barangan Cina yang murah, yang pengeluar konsep "keselamatan" tidak dikenali.

Langkah sedemikian, menurut anggota Persatuan perdagangan Internet, akan membantu menyelamatkan nyawa banyak kanak-kanak.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan