Apabila zaman kanak-kanak daun: tempoh rasmi zaman kanak-kanak dirancang untuk diperpanjang hingga 30 tahun

Kenyataan yang tidak dijangka dibuat oleh Menteri Kesihatan Rusia Veronika Skvortsova.

Beliau menyatakan bahawa tempoh itu kanak-kanak secara rasminya akan dianggap sebagai umur orang itu sehingga 30 tahun termasuk.

Beliau menerangkan ini dengan trend global untuk peningkatan dalam masa kanak-kanak.

Pada 40-an abad yang lalu, menurut Skvortsova, kanak-kanak tidak lagi dianggap berumur 14 tahun. Pada 60-an abad ke-20, zaman kanak-kanak secara rasmi berakhir dalam 16 tahun.

Kini di Rusia ia berakhir pada usia 18 tahun, dan di seluruh dunia pada usia 21 tahun. Tidak lama lagi, menurut Veronika Skvortsova, kanak-kanak akan bertahan sehingga 28-30 tahun.

Purata jangka hayat di kalangan Russia kini berusia 73 tahun.

Kenyataan Menteri Kesihatan segera memberi respon kepada Majlis Persekutuan. Senator Valentina Petrenko menyatakan bahawa, secara umum, prospek seperti ini tidak menggalakkan, kerana kanak-kanak, yang orang akan berusia 25-30 tahun, tidak boleh mengundi secara sah dan masuk ke perkawinan, mengambil pinjaman dan membuat transaksi.

Oleh itu, zaman kanak-kanak yang berpanjangan dapat memimpin kepada infantilisme massa lelaki dan wanita.

Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau, para senator menyatakan, kerana proses memperpanjang masa kanak-kanak adalah semula jadi, dibenarkan oleh evolusi proses itu.

Jangka hayat semakin meningkat, dan tidak menghairankan bahawa peringkat individu dalam kehidupan ini juga akan meningkat dalam waktunya.

Dan sisi undang-undang isu, jika perlu, boleh dilaraskan.

Tinggalkan hak untuk mengundi dalam pilihan raya sejak berusia 18 tahun, berkahwin dari umur yang sama ia mungkin dan perundangan.

Terhadap latar belakang semua ini, terdapat cadangan lagi mengenai peluasan umur persaraanLagipun, dengan peningkatan dalam zaman kanak-kanak, orang perlu bersara kemudian. Dan langkah-langkah ini, malangnya, tidak dapat dielakkan, kata senator.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan