Penduduk kampung memburu anak kerana menghantar surat kepada Putin

Penduduk 12 tahun kampung Tomsino di rantau Pskov menulis surat kepada Vladimir Putin, di mana dia meminta bantuan - Di kampung mereka menutup sekolah, pelajar terpaksa berjalan ke kampung seterusnya untuk pengetahuan. Pada masa yang sama, gadis tersebut mengadu kepada presiden bahawa ibunya menerima hanya 12.000 rubel sebulan, bekerja dua pekerjaan sekaligus. Wanita kampung muda itu menyelesaikan mesejnya dengan permintaan bahawa presiden harus memberi keluarga sebuah traktor mini dan traktor berjalan kaki di belakang supaya lebih mudah bagi mereka untuk bekerja dengan katil dengan ibu mereka yang hidup tanpa seorang lelaki dalam keluarga.

Surat kanak-kanak itu tidak sampai ke kepala negara. Dan pihak berkuasa tempatan mengatakan bahawa tidak ada yang dapat membantu keluarga ini.

Wartawan memberitahu mengenai mesej yang hilang. Kemudian penduduk yang berwibawa di rantau ini mengumpul dan memindahkan kira-kira 90 ribu Rubles kepada keluarga anak itu. Ibu dan anak perempuan membeli walker, ubat-ubatan, pakaian dan buku teks, yang gadis itu tidak mempunyai (dia terpaksa meminta buku dari rakan sekelas). Keadaan ini tidak menyukai jiran-jiran keluarga.

Mereka mula menghina gadis itu secara terbuka, memanggilnya sebagai orang bodoh, bodoh dan bodoh. Orang-orang yang membesar menyalahkan remaja itu kerana cuba mengadu kepada Putin, walaupun "semua orang hidup dengan cara yang tidak baik dan tidak ada apa-apa, mereka diam."

Remaja ibu terpaksa menulis surat peletakan jawatan sendiri. Gadis itu berulang kali mengancam bukan sahaja oleh rakan-rakannya, tetapi juga oleh ibu bapa dewasa mereka. Sekarang keluarga tidak mempunyai pilihan selain berpindah dari rumah mereka, kerana mereka tidak diberi pekerjaan atau kehidupan di kampung.

Setelah mengetahui tentang penganiayaan, blogger dan wartawan memutuskan untuk membantu keluarga, mereka berhasrat untuk menyelesaikan tugas itu - untuk berbuat demikian, supaya mesej yang ditujukan kepada ketua negara mencapai alamat penerima. Juga, keluarga bersedia untuk membantu dalam bergerak, jika ia berlaku.

Masyarakat internet berharap keadaan yang berlaku pada bulan November tahun lalu di rantau Smolensk tidak akan diulangi. Di sana seorang gadis berusia 14 tahun memutuskan untuk membunuh diri - dia dilecehkan atas apa yang dia jujur ​​menyatakan dalam surat itu kepada presiden situasi di sekolah dan kampung, selepas itu sekolah dan pemerintahan setempat diikuti dan beberapa pejabat dihukum. Gadis yang mempunyai masalah penglihatan akhirnya dipersalahkan atas segala-galanya, semua rakannya enggan bercakap dengannya, dan guru-guru itu mengisytiharkan dia sebagai boikot.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan