Beratur di tadika berjaya menghilangkan hampir semua wilayah di Rusia

Kementerian Pendidikan dan Sains Persekutuan Rusia menyatakan bahawa beratur di tadika berjaya dihapuskan di 72 wilayah negara ini.

Di enam kawasan yang lain hampir mencapai matlamat - terdapat petunjuk ketersediaan pendidikan prasekolah untuk kanak-kanak berusia 3 hingga 7 tahun - di atas 97%.

Masalah kekal di tujuh rantau di Rusia, termasuk Dagestan, Crimea dan Ingushetia.

Tetapi di sana mereka cuba mengatasi tugas kebolehaksesan taman pada akhir tahun ini. Ini diperlukan oleh presiden negara.

Bercakap mengenai pembubaran beratur, pegawai hanya bermaksud ketersediaan tempat untuk kanak-kanak. tiga tahun. Bagi kanak-kanak sehingga tiga tahun masih agak sukar untuk mencari tempat di palungan.

Yulia Zimova, pengerusi suruhanjaya Dewan Negara Persekutuan Rusia, dalam temu bual dengan Izvestia melaporkan bahawa barisan di nurseri dikekalkan di 55% kawasan di negara ini.

Kebanyakan masalah dengan pendaftaran kanak-kanak di tadika timbul daripada ibu bapa yang tidak mempunyai pendaftaran tetap di rantau ini.

Masalah kebolehcapaian kumpulan nurseri dirancang untuk diselesaikan oleh subsidi kerajaan untuk pembinaan kumpulan tambahan di tadika dan tadika baru, selain itu juga dirancangkan untuk menyokong kumpulan keluarga pra-sekolah.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan