Di New York, hanya satu kanak-kanak yang tidak sempurna yang menimbulkan wabak campak

Di New York, doktor dan ahli epidemiologi telah mengisytiharkan bahaya yang meningkat. Wabak campak di bandar raya ini telah memprovokasi hanya satu kanak-kanak, yang ibu bapanya menafikan vaksinasi.

Menurut tindak balas rantaian, 58 warga negara yang berumur berbeza jatuh sakit, dan ada kerugian tragis - seorang wanita hamil kehilangan anaknya yang belum lahir akibat jangkitan dengan campak. Salah seorang kanak-kanak di hospital mengalami keadaan kritikal dan doktor terbaik di New York kini berjuang untuk hidupnya.

Jangkitan virus berbahaya dan sangat berjangkit, disertai oleh peningkatan suhu badan di atas 40.0 darjah, keradangan teruk oropharynx, nasofaring, konjunktivitis akut dan ruam kulit yang khas, sentiasa dikaitkan dengan mabuk yang teruk.

Ia adalah orang yang sering menyebabkan kematian orang yang sakit - buah pinggang, gagal hati, keradangan sistemik bermula, membran otak terjejas. Juga berbahaya adalah komplikasi - radang paru-paru, meningitis.

Dari bajet bandar segera diperuntukkan 400 ribu dolar untuk melawan jangkitan.

Adalah diketahui bahawa kanak-kanak yang ibu bapanya menolak vaksin dijangkiti semasa lawatan ke London. Kemudian dia menjangkiti saudara-mara dan jiran-jirannya, dan kemudian orang mula tiba di hospital-hospital, satu cara atau yang lain, yang berdekatan - di pesawat ketika mereka pulang dari UK, di farmasi, di mana keluarga datang untuk ubat-ubatan, dan lain-lain.

Pesakit berpotensi berjumlah 3351 orang. Lebih daripada 60% daripada mereka telah divaksinasi, tetapi yang lain tidak dilindungi sepenuhnya. Doktor sedang bersedia untuk wabak.

Di Rusia, wabak campak juga direkodkan di beberapa kawasan tahun ini.

Khususnya, ini terpakai kepada rantau Rostov, Buryatia, Tatarstan. Tetapi bilangan orang yang divaksin di negara kita lebih tinggi, dan oleh itu wabak, kemungkinan besar, tidak akan. Walau bagaimanapun, pegawai kesihatan mengesyorkan bertanya soalan mengenai pakar pediatrik vaksinasi - anda perlu memastikan bahawa anak anda tidak melepaskan vaksin campak, dan jika anda telah melepaskan, buat secepat mungkin.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan