Dengan faedah anak baru tidak akan memotong cukai

Keluarga dengan kanak-kanak yang akan menerima faedah anak baru dari tahun 2018, tidak perlu membayar cukai pendapatan. Kerajaan Rusia meluluskan rang undang-undang, yang membayangkan pemansuhan cukai pendapatan peribadi atas pembayaran sosial bulanan.

Pada pertengahan bulan Februari, undang-undang draf sedemikian telah diluluskan oleh komisen khas kerajaan, dan kini seluruh kabinet telah menyokong inisiatif itu.

Pengumuman ini muncul di laman web rasmi Kerajaan Persekutuan Rusia.

Pada akhir tahun lalu, Presiden Vladimir Putin menawarkan untuk membantu keluarga muda dengan anak-anak bukan sahaja membiayai semula pinjaman pinjaman gadai janji, tetapi juga untuk memperluaskan program modal bersalin, dan juga mulai membayar elaun bulanan untuk kelahiran bayi pertama.

Dari 1 Januari 2018, negeri membayar ibu bapa untuk semua anak yang dilahirkan pada tarikh ini dan kemudiannya pada anak-anak sulung 10 500 rubel setiap bulan sehingga kanak-kanak mencapai umur satu setengah tahun. Menjelang 2020, peruntukan itu dirancang untuk meningkat kepada 11,100 Rubles.

Memandangkan dalam Kanun Cukai Persekutuan Rusia peruntukan seperti untuk anak sulung tidak ditunjukkan sebagai manfaat, secara teori, orang tua terpaksa membayar cukai pendapatan atas jumlah yang diterima. Sekarang percanggahan undang-undang ini dihapuskan.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan