Peraturan baru untuk pengangkutan kanak-kanak di Rusia boleh membawa kesan yang serius.

Dari 1 Julai tahun ini di negara kita berkuatkuasa peraturan baru untuk pengangkutan kanak-kanak.

Khususnya, ia akan dilarang untuk mengangkut kumpulan terancang kanak-kanak di bas yang meninggalkan barisan pemasangan mesin automotif lebih daripada 10 tahun yang lalu.

Pakar dalam bidang tuntutan pengangkutan jalan raya bahawa musim panas ini, ibu bapa, guru dan penganjur kem kanak-kanak mungkin menghadapi masalah yang serius, kerana tidak ada banyak syarikat bas baruuntuk memenuhi keperluan semua orang yang memerlukannya di tengah hari cuti.

Menurut keperluan baru, bas untuk pengangkutan anak di bawah umur mestilah dilengkapi dengan sekatan dan tempat duduk untuk kanak-kanak prasekolah. Bas-bas tersebut dirancang untuk dihasilkan, tetapi tidak lebih awal daripada dua tahun.

Sebilangan kecil pengangkutan yang sesuai untuk pengangkutan kanak-kanak dari musim panas akan membawa kepada harga yang lebih tinggi untuk pengangkutan.

Sejak 1 Julai, masalah dengan pengangkutan mungkin timbul untuk sekumpulan anak-anak atlet yang pergi ke pertandingan, untuk kanak-kanak - artis dan anak-anak, yang akan pergi ke kem percutian musim panas.

Ibu bapa perlu membayar lebih untuk pengangkutan, atau membawa kanak-kanak sendiri.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan