Orang Rusia yang baru lahir tidak akan diberi nombor pengenalan

Dari 1 Oktober, sebuah pejabat pendaftaran elektronik negeri bersatu mula bekerja di Rusia. Dalam hal ini, Kementerian Kehakiman menjelaskan perkara itu idea untuk mengeluarkan nombor pengenalan kepada bayi yang baru dilahirkan bukannya sijil kelahiran, yang telah lama kita bincangkan di negara ini, sehingga kami memutuskan untuk tidak melaksanakan.

Ujian pangkalan elektronik bermula pada musim panas. Pada mulanya ia telah diuji di sepuluh wilayah Rusia.

Dari hari ini, semua rantau, wilayah dan republik disambungkan ke pendaftaran digital bersatu pejabat pejabat pendaftaran. Sebelum ini, arkib disimpan dalam bentuk kertas di pejabat pendaftaran di setiap kawasan masing-masing.

Menjelang akhir tahun 2020, rancangan untuk memindahkan semua arkib sedia ada kepada format elektronik, dan ini lebih daripada 524 juta rekod penting.

Untuk orang dewasa Russia, sistem baru harus sangat mudah. Sekarang anda tidak perlu menghantar surat penyelidikan kepada pejabat pendaftaran daerah lain untuk menerima salinan perceraian atau sijil perkahwinan, mengenai kelahiran anak, jika dokumen sedemikian hilang dan dikeluarkan pada suatu masa di rantau lain. Anda boleh mendapatkan salinan di pejabat pendaftaran di tempat kediaman sebenar tanpa permintaan terdahulu dan lama menunggu maklum balas.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan