Bayi baru lahir di Rusia akan mendaftar secara automatik

Ibu bapa yang baru ditanam tidak lagi perlu pergi dan memfailkan dokumen dan permohonan untuk pendaftaran ahli baru masyarakat Rusia - Bayi baru lahir dijadualkan mendaftar secara automatik.

Kementerian Pembangunan Ekonomi negara merancang untuk mengautomasikan proses itu, pakar-pakar yang telah menganalisis kemungkinan menyediakan perkhidmatan negara yang serupa dalam mod automatik dan telah memulakan pelaksanaan.

Kini mula menguji dua perkhidmatan - pendaftaran bayi yang baru lahir dan pendaftaran saudara saudara yang mati. Difahamkan bahawa inovasi ini akan menyelamatkan orang daripada secara peribadi untuk melawat MFC atau pejabat pendaftaran awam untuk mengeluarkan dokumen yang berkaitan.

Buat masa ini, untuk mendaftarkan anak yang baru lahir, ibu bapa perlu menulis pernyataan dan mengemukakan sijil kelahiran perubatan dari hospital bersalin, pasport ibu bapa, semua ini berlaku apabila anda secara peribadi mengunjungi MFC atau pejabat pendaftaran.

Ia dirancang bahawa permohonan itu boleh diserahkan melalui Internet, semua yang lain akan dijana dan dibuat secara automatik.

Ibu bapa hanya akan diberitahu bila dan di mana mereka boleh mengambil sijil kelahiran yang telah selesai. Ingat bahawa sebelum ini membincangkan kemungkinan membatalkan dokumen kelahiran kertas dan menggantikannya dengan akaun elektronik. Walaupun inisiatif ini tidak dilaksanakan.

Kementerian Pembangunan Ekonomi menyatakan bahawa eksperimen dengan automasi akan dinilai sepanjang tahun ini, dan jika ia menunjukkan keputusan positif, ia akan diputuskan untuk memindahkan beberapa perkhidmatan awam lain ke mod automatik, yang memerlukan orang ramai menghabiskan banyak masa untuk mengumpul dan menyerahkan dokumen .

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan