Hadiah Krismas untuk kanak-kanak naik sebanyak 24%

Dua minggu sebelum Tahun Baru, ibu bapa mula aktif membeli hadiah kanak-kanak. Rantaian runcit besar yang menjual produk kanak-kanak mencatatkan permintaan yang tinggi terhadap anak patung, kereta, pereka, robot dan gula-gula. Harga barang-barang ini, menurut operator tapak statistik data fiskal Sberbank, telah merayap ke atas. Mainan naik dalam dua minggu pada bulan Disember sebanyak 15%, dan gula-gula dan lebih banyak lagi - sebanyak 24%.

Bil purata dari kedai kanak-kanak kini 1060 rubel. Pakar bank percaya bahawa kenaikan harga akan terus berlanjut, dan pada minggu terakhir tahun keluar pemeriksaan purata akan sekurang-kurangnya 2,000 rubel. Anggaran ini sangat hampir.

Yang paling popular adalah set manis, dan mereka jauh lebih mahal daripada mainan dan permainan. Untuk 500 gram gula-gula dalam beg kain dengan simbol Tahun Baru, ibu bapa, mengikut jabatan fiskal bank, membayar sekurang-kurangnya 650 Rubles, dan hadiah yang lebih besar (dari satu kilogram gula-gula) berharga 1200-1400 Rubles.

Pada masa yang sama, pakar statistik di institusi kewangan menunjukkan bahawa ibu bapa menjadi lebih murah hati pada tahun ini berbanding sebelum ini - mereka mula membelanjakan lebih banyak mainan dan gula-gula Tahun Baru untuk kanak-kanak, dan bukan hanya kerana harga semakin meningkat. Bilangan item dalam cek meningkat sebanyak 1.5 kali.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan