Impostors: di rantau Nizhny Novgorod tukang urut tanpa pendidikan membunuh kanak-kanak itu

Di rantau Nizhny Novgorod di kampung Dalnee Konstantinovo berlaku tragedi.

Seorang wanita tanpa pendidikan perubatan khas, yang mempersembahkan dirinya sebagai "penyembuh orang" semasa mengurut. dia memecahkan vertebra serviks bayi. Ketumpatan tidak dapat diselamatkan.

Bayi berusia empat bulan diberi pelantikan neurologi di klinik pediatrik untuk mengurut mengenai hipertonik otot yang paling biasa pada bayi dan bayi. Ibu bapa bayi mereka memutuskan untuk tidak pergi ke ahli terapi urut, mereka lebih suka menjalani rawatan di "penyembuh orang", yang mereka dengar daripada rakan-rakan mereka.

Penyembuh, untuk yuran yang sederhana, bersetuju untuk mengurut bayi itu, menjanjikan bahawa dia bukan sahaja akan mengalami nada otot yang semakin meningkat, tetapi perkembangan keseluruhannya akan lebih harmoni, kesihatannya secara menyeluruh akan meningkat, dan kekebalannya akan semakin kuat.

Tiada diploma yang mengesahkan kehadiran pendidikan perubatan, atau lesen untuk hak untuk melibatkan diri dalam amalan perubatan swasta, ibu bapa tidak meminta penyembuh dan mempercayakan bayi kepada dia. Wanita itu mendakwa bahawa dia "membantu hadiah ilahi."

Pada hari itu ada sesuatu yang salah, dan hadiah ilahi tidak turun pada penyembuh. Hasilnya, dia tiba-tiba memalingkan kepala ke bayi semasa sesi urut, akibatnya tulang belakang serviks telah pecah dan saraf tulang belakang telah dicubit.

Keadaan kanak-kanak semakin teruk setiap minit. Kanak-kanak itu bergelut dengan sawan, pengsan. Ibu bapa menelefon ambulans. Di hospital di mana kanak-kanak itu dibawa, para doktor ternganga - bayi itu didiagnosis dengan kecederaan saraf tulang belakang yang teruk.

Doktor telah melakukan segala yang mungkin untuk menghapuskan kesan "urutan maut," tetapi menyelamatkan anak itu, sayangnya, gagal.

Selepas kematian bayi, penyiasat Jawatankuasa Penyiasat membuka kes jenayah. Tetapi selepas semua itu berlaku, "penyembuh" dengan hadiah ilahi dan bukan pendidikan yang sepadan mengaku tidak bersalah. Dia menegaskan bahawa dia melakukan semuanya dengan betul, hanya kanak-kanak itu mempunyai "karma berat" dan "tindak balas individu" kepada rawatan.

Polis dan doktor profesional memberi amaran kepada ibu bapa untuk tidak meminta bantuan daripada orang bukan profesional dalam merawat anak-anak mereka, tidak kira betapa semangatnya ulasannya.

Dalam masa terdekat ini kes akan dipindahkan ke mahkamah. Seorang wanita menghadapi hukuman penjara yang panjang kerana secara tidak sengaja menyebabkan kecederaan tubuh yang menyakitkan, mengakibatkan kematian seseorang.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan