Tidak akan mempunyai anak akan disekat di rangkaian sosial

Di Rusia, mereka mencadangkan menghalang komuniti bebas ("kebebasan daripada kanak-kanak"). Wakil-wakil subkultur dan ideologi ini berkaitan dengan penolakan sedar kelahiran anak-anak, yang dicadangkan untuk mempertimbangkan berbahaya, dan jawatan mereka - menanamkan kebencian ibu dan kanak-kanak pada umumnya.

Surat itu menyatakan bahawa negara cuba untuk membuat langkah-langkah yang mungkin untuk menyokong ibu dan masa kanak-kanak, banyak telah berubah untuk lebih baik dalam dasar-dasar demografi dan keluarga.

Penyataan dan penerbitan komuniti bebas kanak-kanak dalam konteks ini lebih banyak nilai keluarga yang "kotor", menanamkan kebencian dan penghinaan terhadap ibu dan kanak-kanak. Ia juga menakutkan komuniti-komuniti ini kerap menambah status mereka dengan para pengkhususan baru. Dan ini adalah orang-orang muda dalam usia pembiakan.

Penulis inisiatif yang dicadangkan untuk membuat perubahan kepada undang-undang mengenai maklumat, ia adalah yang menggariskan batas kandungan yang dibenarkan dan tidak dapat diterima.

Khususnya, adalah dicadangkan untuk menambah teks undang-undang dengan artikel yang mengenali penganiayaan terhadap ibu, anak, ibu-ibu dari banyak anak dilarang di Rusia. Penulis dan pentadbir komuniti sedemikian dijemput untuk memperkenalkan denda pentadbiran, dan menghalang komuniti itu sendiri.

Childfree adalah subkultur yang berasal dari ekspans Amerika Syarikat pada tahun 1970, dan mendapat populariti di sana, pada 1990-an.

Para pengikut "bebas kanak-kanak" dibahagikan kepada mereka yang membenci kanak-kanak pada umumnya, dan dengan itu secara sukarela masuk ke dalam pensterilan dan tidak menganggap isu mengadopsi anak, serta mereka yang tidak mempunyai apa-apa terhadap kanak-kanak, tetapi menolak untuk memulakannya, lebih memilih kehidupan yang lebih selesa. dibebankan dengan menjaga anak.

Rata-rata di Rusia, kira-kira 8% wanita dan 12% lelaki sedar dan secara sukarela, dengan kehadiran kesihatan normal, enggan melahirkan. Tetapi tidak semuanya tergolong dalam komuniti bebas.

Dalam rangkaian VKontakte sahaja, terdapat kira-kira 10 kumpulan terbuka hari ini dan jumlah yang sama tertutup untuk lawan melahirkan anak.

Sesetengah ahli psikoterapi di Rusia mendakwa bahawa childfrey terpaksa bersatu dalam kumpulan untuk mempertahankan dirinya daripada serangan penyokong yang lebih banyak nilai keluarga biasa.

Oleh itu, pada tahun 2013 di St Petersburg, oleh keputusan pejabat pendakwa, akaun penduduk tempatan, pengasas komuniti kanak-kanak itu disekat. Dia tidak pernah berjaya membalikkan keputusan ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan