Ahli neurodefectolog memberitahu mengapa kanak-kanak moden mula bercakap lewat

Ahli neurodefectologist dari Naberezhnye Chelny memberitahu ibu bapa seluruh negara mengapa anak-anak moden mula bercakap lewat. Kurang biasa ialah kanak-kanak berumur dua tahun yang boleh bercakap dalam frasa, ini lazim digunakan. Alasannya, menurut pakar, terletak dalam pelbagai gangguan neurologiyang hari ini dijumpai di hampir semua kanak-kanak.

Kesihatan wanita hamil dan alam sekitar telah merosot - semua ini bersama-sama memberikan peningkatan ketara dalam keabnormalan neurologi.

Pakar mengesyorkan supaya tidak menunggu sehingga 3 tahun jika anak tidak bercakap. Ahli neurodefectologists menganggap umur 2 tahun untuk menjadi usia yang paling melampau untuk permulaan pembetulan.

Semakin cepat anda mula melibatkan bayi, lebih cepat anda dapat mencapai kesan positif. Kanak-kanak yang tidak terlibat dalam ucapannya kurang berkemampuan untuk belajar di sekolah.

Kadang-kadang ia membantu untuk menghantar seorang kanak-kanak ke tadika - berada dalam satu pasukan rakan-rakan, tidak perlu, harus menguasai ucapan manusia untuk persefahaman bersama. Memo tentang bagaimana secara mandiri membangunkan ucapan anak, pakar telah menerbitkan di Internet.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan