Bukan penglihatan kanak-kanak: di Rusia ia dicadangkan untuk mengharamkan kanak-kanak dari melawat sarkas

Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri Leningrad mencadangkan supaya kanak-kanak yang berusia di bawah 18 tahun tidak menghadiri sarkas. Mereka menghantar rayuan mereka kepada Menteri Kebudayaan negara, Vladimir Medinsky.

Penulis inisiatif berpendapat bahawa Di seluruh dunia, terdapat kecenderungan untuk membentuk sikap yang lebih berperikemanusiaan terhadap haiwan., baik domestik maupun liar, yang mengambil bahagian dalam persembahan sarkas awam.

Orang Sepanyol melangkah lebih dari satu tradisi berabad-abad lamanya dan mula melepaskan banteng banteng, di mana lembu-lembu sering mati di hadapan penonton. Dan orang-orang Mesir telah berhenti menyusun perburuan demonstratif untuk buaya, walaupun cermin mata itu membawa mereka banyak wang dari penonton, pelancong.

Timbalan Leningrad menyatakan bahawa di Rusia haiwan terus tertakluk kepada rawatan kejam - latihan.

Mengamati latihan haiwan liar boleh menjejaskan jiwa kanak-kanak, kata ahli parlimen.

Dalam surat mereka, mereka merayu kepada Menteri Vladimir Medinsky dengan permintaan untuk memulakan pengharaman lawatan sarkas oleh kanak-kanak kecil, dan poster dan pengiklanan pengiklanan harus ditandai 18+.

Pada akhir tahun lepas, Vladimir Putin menandatangani undang-undang mengenai pengendalian haiwan yang bertanggungjawab. Dokumen ini melarang membuang haiwan di jalanan, membunuh mereka, memaksa mereka untuk mengambil bahagian dalam pertempuran dan bekerja di zoo kontak. Mengikut pilihan orang Leningrad, haiwan di sirkus juga harus melindungi undang-undang ini.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan