Dinamakan yang paling berbahaya untuk rangkaian sosial kanak-kanak

Rangkaian sosial boleh menjejaskan kanak-kanak secara negatif. Secara beransur-ansur, kanak-kanak itu mula menentukan kedudukannya di dunia ini mengikut bilangan pelanggan suka dan maya. Ketiadaan "suka" ini tidak dapat dielakkan membawa kepada kemunculan kemurungan.

Real Rapper sosial terkenal Kanye West mengisytiharkan perang di rangkaian sosial.. Dia sangat menentang kehadiran anak-anak dan remaja di rangkaian sosial, kerana ia melanggar kesihatan mental mereka.

Doktor tidak disangka-sangka menjawab tindakan yang diumumkan oleh rapper dan Persatuan Perubatan Diraja Great Britain menyertai projek Kanye dan menerbitkan statistik menakutkan. Ternyata sejak 25 tahun yang lalu, bilangan kanak-kanak dan remaja dengan gangguan mental tertentu telah meningkat sebanyak 70%!

Kanye west

Yang paling berbahaya dan membahayakan rangkaian sosial sedia ada, doktor British percaya "Instagrammam", "Twitter" dan "Spanchat".

Doktor Rusia mendakwa bahawa anda boleh dengan selamat menambah "VKontakte" dan "Facebook" ke senarai ini.

Pakar menjelaskan bahawa kanak-kanak dapat digunakan perhatikan dunia yang berkilauan, berkilat, kerana ia dibentangkan dalam rangkaian sosial.

Malah, orang tidak begitu cantik, mereka mempunyai selulit dan kilo tambahan, dan sebenarnya ia tidak akan berfungsi untuk menghapuskan semua ini dengan bantuan editor foto. Jadi pada remaja itu kepercayaan diri anda mati dan kekuatan anda. Dan kriteria kejayaan mula diukur dengan jumlah suka. Dan jika suatu hari mereka berhenti atau mengecut, kanak itu mengalami tragedi sebenar.

Kanye West memanggil remaja keluar dari rangkaian sosial ke jalan, mainkan muzik, sukan, menghentikan perlumbaan yang tidak masuk akal untuk "suka" dan mencipta semula. Dia merayu kepada kepimpinan "Instagram" dengan permintaan untuk berhenti mengira "suka", apabila ini berlaku, usaha mereka akan menjadi tidak menarik bagi remaja.

Bagi sokongan yang tidak dijangka daripada "artileri berat", yang merupakan Persatuan Perubatan Diraja Britain, Barat mengucapkan terima kasih kepada semua yang membantunya dalam usaha ini.

Di sini, dengan cara ini, beberapa lagi angka dari laporan statistik mereka kepada ibu bapa tercatat:

  • 92% daripada semua pengguna Internet pada usia 12 tahun hanya memasukkan laman rangkaian sosial, mereka tidak berminat dengan sumber lain;
  • Tanda-tanda pergantungan mental yang teruk (seperti nikotin, alkohol dan ubat-ubatan) didapati di sekitar 35% kanak-kanak dan remaja semasa peperiksaan psikiatri;
  • dalam 90% kes, tanda-tanda pertama pergantungan adalah kurang tidur, mood depresi dan peningkatan kegelisahan;
  • 70% kanak-kanak dan remaja mengakui bahawa mereka mempunyai pemikiran negatif yang berkaitan dengan ketidakkonsistenan mereka sendiri disebabkan oleh komen negatif atau sebilangan kecil "suka".

Barat dan doktor mendesak semua ibu bapa untuk bergabung dengan pasukan dan mengatakan "tidak" tegas kepada rangkaian sosial untuk kanak-kanak, sehingga yang teruk dan tidak dapat diperbaiki berlaku kepada remaja.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan