Di mana melahirkan adalah berbahaya untuk kehidupan: dipanggil yang paling berbahaya bagi negara melahirkan anak

Negara yang paling berbahaya di dunia untuk bersalin disebut Amerika Syarikat. Kenyataan keras dibuat oleh pemerhati USA Today, yang menerima dokumen mengenai kawalan mutu perkhidmatan perubatan di klinik di negara ini.

Para pemerhati tidak malas dan melakukan analisis menyeluruh dokumen, mengkaji lebih dari seratus lima puluh kes kelahiran yang tidak berjaya dalam 75 rumah bersalin. Ternyata dalam kebanyakan kes, penyebab kelahiran tragis adalah sikap cuai terhadap proses doktor dan jururawat.

Lebih daripada 50,000 bayi di Amerika Syarikat setiap tahun mendapat kecederaan kelahiran yang teruk, dan kematian ibu adalah lebih tinggi - lebih daripada 700 kes setahun.

Pakar-pakar, yang juga mengenali dokumen-dokumen skandal, yakin bahawa separuh daripada tragedi dapat dielakkan jika doktor memberikan wanita yang bekerja dengan bantuan yang tepat pada masanya dan kompeten.

Walau bagaimanapun, di klinik-klinik Amerika untuk beberapa sebab, terdapat amalan yang merosakkan. tidak semestinya meneliti wanita sebelum melahirkan anakTetapi masalah pelvis sempit, janin besar dan beberapa situasi lain yang mungkin rumit dalam melahirkan semula jadi memerlukan penghantaran alternatif.

Dengan bilangan kematian ibu dan anak semasa melahirkan anak, Amerika Syarikat telah mengatasi walaupun Indonesia dan India. Sebelum ini, negara-negara ini dianggap paling tidak baik dari segi kualiti bantuan perubatan kepada wanita hamil dan ibu.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan