Pendapat ahli bahasa: kanak-kanak akan membantu untuk menjalin hubungan dengan orang asing

Ahli bahasa Amerika dari Bowling Green University telah menyatakan bahawa kanak-kanak akan membantu memahami bahasa asing, jika wakil-wakil tamadun lain tiba di Bumi. Kesimpulan ini dibuat oleh Profesor Wells-Jensen, yang menumpukan seluruh hidupnya kepada isu-isu xenolinguistik, mempelajari bahasa-bahasa luar angkasa.

Para saintis percaya bahawa menguraikan bahasa alien, jika mereka memutuskan untuk melawat kami, tentu saja, akan menarik minda terbaik manusia, pakar utama dalam bidang filologi dan linguistik.

Tetapi ia akan menjadi sia-sia dan mahal, kerana persepsi orang dewasa tidak dapat dengan cepat "meraba" undang-undang bahasa baru, ia beroperasi dalam rangka piawaian dan skim yang ditetapkan oleh pendidikan.

Tetapi dalam hal ini boleh berjaya kanak-kanak sehingga tujuh tahun, mereka belajar lebih cepat daripada orang lain.

Profesor mencadangkan bahawa intuisi dan hipersensitiviti kanak-kanak juga akan membantu memahami bahasa tetamu asing, walaupun mereka tidak berkomunikasi dengan suara dan kata-kata, tetapi dengan bantuan turun naik magnetik atau cahaya. Dan dalam kerentanan kepada hubungan telepati, kanak-kanak tidak sama sama sekali.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan