Menemui gadis terkecil di Rusia

Orang asli dari Grozny, Angela Tashueva yang berusia 13 tahun, diiktiraf sebagai penduduk terkecil di Rusia. Ketinggiannya pada 13 tahun hanya 72 sentimeter dan 30 milimeter.. Oleh kerana itu, gadis itu telah menjadi pemegang rekod - maklumat mengenai dia telah dimasukkan ke dalam Buku Rekod Rusia.

Oleh kerana kedudukannya yang kecil, Angela tidak menghadiri tadika, tidak pergi ke sekolah, sedang di sekolah. Ibu bapa membeli pakaian untuk remaja di kedai bayi. Sepanjang tahun lepas, gadis itu berkembang dengan ketara. Setahun yang lalu, ketinggiannya hanya 60 sentimeter.

Untuk membetulkan rekod itu, ketua editor buku Rusia Rekod, Stanislav Konenko, pergi ke Grozny, yang mengukur pertumbuhan anak itu di hadapan banyak pemerhati.

Angela menerima sijil yang mengesahkan bahawa dia kini bukan hanya seorang gadis, tetapi pemegang rekod sebenar.

Bayi itu dilahirkan pada bulan Mac 2006, dan pada saat lahir kulat beratnya hanya 700 gram dengan ketinggian 38 sentimeter. Ibu bapa Angela mengguncangnya di telapak tangannya, dan bukannya lampin sering menggunakan sapu tangan dewasa.

Chechen "Thumbelina" kini bermimpi masuk ke Guinness Book of Records. Hakikatnya masuk ke dalam buku rekod Rusia memberi alasan untuk berharap pakar dunia akan memberi perhatian kepada ini dan juga datang ke Grozny untuk mengenali Thumbelina secara peribadi dan mencatat pertumbuhannya.

Kehamilan

Pembangunan

Kesihatan